Carl Magnus Dellow: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Beck - Mannen pȧ balkongen

1993 | Mysterie

Duitsland​/​​Zweden 1993. Mysterie van Daniel Alfredson. Met o.a. Gösta Ekman, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgȧrd, Niklas Hjulström en Magdalena Ritter.

Een klein meisje wordt op brute wijze vermoord. De enige mogelijke getuige is een onverlaat, die even later op enkele meters afstand een vrouw in een kiosk overvalt. Volgens rechercheur Martin Beck (Ekman) heeft deze alles gezien of is hij de moordenaar. Dan blijkt dat er al meer van dergelijke moorden werden gepleegd, zodat Beck en zijn mannen waarschijnlijk met een maniak te maken hebben. Knap in elkaar gestoken thriller, waarin heel wat idee[KA3]en gepikt zijn uit recente films rond seriemoordenaars. Toch blijft het spannend genoeg om te zien hoe scenaristen Alfredson en John Cornell de zaak oplossen. Naar [KL]De man op het balkon[KLE] van Maj Sj[KA3]owall (die te zien is in een kleine rol als lerares) en Per Wahlöö. Tony Forsberg stond in voor de fotografie. Gevolgd door POLIS POLIS POTATISMOS.

Söndagsbarn

1992 | Drama

Zweden 1992. Drama van Daniel Bergman en Daniel Bergman. Met o.a. Thommy Berggren, Henrik Linnros, Lena Endre, Jakob Leygraf en Anna Linnros.

Vader Ingmar schreef het scenario voor het regiedebuut van zijn dertig-jarige zoon Daniel. Het is gebaseerd op een hoofdstuk uit Ingmar's autobiografie Laterna Magica. Het gaat over een zomerse zondag, waarop Ingmar, gespeeld door Linnros de aangename en onaangename kanten van zijn vader leert kennen. Zijn vader wordt schitterend vertolkt door Berggren en zijn moeder door Endre. Hoewel het geheel wat aan de lange kant is, betreft het een fraai staaltje filmkunst. Onwillekeurig wil de kijker vergelijken met Ingmar Bergman's FANNY OCH ALEXANDER en Bille August's DEN GODA VILJAN die over hetzelfde onderwerp gaan. Die rolprenten zijn sterker. Dat wordt misschien wel veroorzaakt door het feit dat een aantal van dezelfde acteurs meedoen in andere rollen, waardoor je een en ander door elkaar gaat halen, terwijl het onderwerp enigszins verzadigd raakt. Het camerawerk is van Tony Forsberg. Geproduceerd o.a. met fondsen van de Zweedse tv en de filminstituten uit Noorwegen, IJsland en Finland.