Anita Louise: cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Retreat, hell

1952 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1952. Oorlogsfilm van Joseph H. Lewis. Met o.a. Anita Louise, Richard Carlson en Frank Lovejoy.

Retreat, Hell!

1952 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1952. Oorlogsfilm van Joseph H. Lewis. Met o.a. Frank Lovejoy, Richard Carlson, Russ Tamblyn en Anita Louise.

Harde actie brengt dit verhaal uit de Koreaanse oorlog van tijd tot tijd tot leven.

Bulldog Drummond at Bay

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Sidney Salkow. Met o.a. Ron Randell, Anita Louise, Pat O'Moore, Terry Kilburn en Holmes Herbert.

Haastig gemaakte film, waarin Drummond, die hier vertolkt wordt door de Australiër Randell, het spoor volgt van een moordzuchtige diamantrover. Zie ook: 'Bulldog Drummond'-serie.

Blondie's Big Moment

1947 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Komedie van Abby Berlin. Met o.a. Penny Singleton, Arthur Lake, Larry Simms, Marjorie Kent en Jerome Cowan.

Blondie krijgt de kriebels en wil toneelspelen waardoor het Bumstead huishouden in een chaos verandert en dat net op het moment dat Dagwood moeilijkheden heeft met zijn nieuwe baas. Bevat niets nieuws.

The Devil's Mask

1946 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1946. Horror van Henry Levin. Met o.a. Jim Bannon, Anita Louise, Michael Duane, Mona Barrie en Ludwig Donath.

Uitstekend opstapje naar de I LOVE A MYSTERY-serie die maar kort gelopen heeft met Bannon als Jack Packard, Yarborough als Doc Young. Intrigerend wanneer vergezocht verhaal over verschrompelde hoofden en moord gaat, maar verknoeid door wat al te voor de handliggende identiteit van moordenaar.

The Bandit of Sherwood Forest

1946 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1946. Avonturenfilm van George Sherman en Henry Levin. Met o.a. Cornel Wilde, Anita Louise, Jill Esmond en Edgar Buchanan.

Kleurrijke, maar doorsneecape- en degenfilm met Wilde als de zoon van Robin Hood die traditiegetrouw doorgaat met zijn Merry Men.

Personality kid

1946 | Familiefilm

1946. Familiefilm van George Sherman.

Kleurrijke, maar doorsneecape- en degenfilm met Wilde als de zoon van Robin Hood die traditiegetrouw doorgaat met zijn Merry Men.

Love Letters

1945 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1945. Romantiek van William Dieterle. Met o.a. Jennifer Jones, Joseph Cotten, Ann Richards, Anita Louise en Cecil Kellaway.

Kenmerkend deprimerende kost uit het post WO II-tijdperk over de jonge Victoria (Jones) die door een shell-shock tijdens de oorlog haar geheugen verloor. Zij ontmoet ex-soldaat Aallan Quinton (Cotten) die haar de brieven van haar gestorven echtgenoot schreef. Hij maakt haar het hof, geneest haar en verovert haar hart. Deskundig in beeld gebracht met een vrij adembenemende climax. Naar de roman Pity My Simplicity van Chris Massie door niemand minder dan Ayn Rand tot scenario bewerkt. De titelsong is van Victor Young. Camerawerk van Lee Garmes.

Fighting Guardsman

1945 | Historische film

Verenigde Staten 1945. Historische film van Henry Levin. Met o.a. Willard Parker, Anita Louise, Janis Carter, John Loder en Edgar Buchanan.

Prima historisch kostuumstuk over onderdrukte Fransen die in opstand komen tegen de tirannie in de dagen voor de Franse Revolutie.

Nine Girls

1944 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Leigh Jason. Met o.a. Ann Harding, Evelyn Keyes, Jinx Falkenburg, Anita Louise en Jeff Donnell.

Een bijzonder rad van de tongriem gesneden komedie-annex- mysterie over moord in een meisjespensionaat.

Casanova Brown

1944 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Gary Cooper, Teresa Wright, Frank Morgan, Anita Louise en Isabel Elsom.

Casanova `Cass` Brown (Cooper) heeft zich van Isabelle (Wright) laten scheiden; maar nu is ze zwanger; onderhoudende kleine komedie waarin de sterren beter zijn dan het gegeven. Scenario van Nunnally Johnson naar het theaterstuk Bachelor Father van Floyd Dell en Thomas Mitchell. Camerawerk van John F. Seitz.

Dangerous Blondes

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Leigh Jason. Met o.a. Allyn Joslyn, Evelyn Keyes, John Hubbard, Anita Louise en Frank Craven.

Een in mysteries ervaren schrijver helpt zijn vrouw bij het oplossen van een moord. Een combinatie van komedie en thriller, met het accent op de eerste categorie. Uitgebracht door Columbia.

Wagons Westward

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Lew Landers. Met o.a. Chester Morris, Anita Louise, Buck Jones, Ona Munson en George 'Gabby' Hayes.

Republic heeft het nodige geld in deze western gestopt, maar desondanks is het een flop. Morris speelt hier een dubbelrol: de [KA1]e[KA1]en goed, de ander slecht. Een bekend westernthema, maar bepaald niet overtuigend verfilmd. Jones (na 2 jaar terug op het witte doek) speelt de sheriff die in werkelijkheid bandiet is. De film zit vol bekende namen, maar daarmee kun je een film niet redden.

The Villain Still Pursued Her

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward F. Cline en Edward Cline. Met o.a. Anita Louise, Richard Cromwell, Hugh Herbert, Alan Mowbray en Buster Keaton.

Er valt maar weinig te lachen in deze satire op de melodrama's van weleer waarin boegeroep wordt aangemoedigd. Zelfs de taartsmijtscène is saai. Keaton voegt er nog enkele heldere fragmenten aan toe.

These Glamour Girls

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van S. Sylvan Simon. Met o.a. Lew Ayres, Lana Turner, Richard Carlson, Anita Louise en Marsha Hunt.

Turner doet het goed als opstandige studente die op een weekendfeestje haar vriendinnen jaloers maakt. Een verzorgde produktie maar een naïeve film.

The Little Princess

1939 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van Walter Lang en William A. Seiter. Met o.a. Shirley Temple, Richard Greene, Anita Louise, Ian Hunter en Cesar Romero.

Kindsterretje Shirley Temple (1928-2014) dat tussen 1935 en 1938 voor oorverdovend gerinkel aan de bioscoopkassa zorgde, is te zien in haar eerste Technicolor-film. In dit lichtvoetige drama speelt ze een meisje dat door haar vader op een sjieke kostschool wordt achtergelaten wanneer hij wordt opgeroepen voor de Boerenoorlog. Na het bericht van zijn vermissing wordt Sara een Assepoester-achtige bediende. Natuurlijk is het energieke goudlokje niet klein te krijgen. Amusante tweede bewerking van het boek van Frances Hodgson Burnett is een passend stervehikel voor Temple.

The Gorilla

1939 | Komedie, Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. D The Ritz Brothers, Anita Louise, Patsy Kelly, Lionel Atwill en Bela Lugosi.

Teleurstellende komedie-detective, die draait om de bekende vraag naar de dader, waarin de Ritz Brothers als klungelige speurders rondsluipen door een oud, donker huis op zoek naar de moordenaar. Lugosi's talent is verspild aan deze film.

The Sisters

1938 | Drama, Historische film, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1938. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Errol Flynn, Bette Davis, Anita Louise, Ian Hunter en Donald Crisp.

Louise Elliott (Davis), Helen Elliott (Louise) en Grace Elliott (Bryan) zijn zusjes met huwelijksproblemen die op de voet worden gevolgd. Louise heeft in deze chic aangeklede film de meeste sores uiteraard, want haar onbetrouwbare man Frank Medlin (Flynn) is op stap in het San Francisco van 1905. Scenario van Milton Krims naar een roman van Myron Brinig. Camerawerk van Tony Gaudio.

My Bill

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van John Farrow. Met o.a. Kay Francis, Bonita Granville, Anita Louise, Bobby Jordan en Dickie Moore.

Francis is een door armoede getroffen weduwe met vier kinderen, die in een schandaal betrokken raakt; een goed gemaakte smartlap.

Marie Antoinette

1938 | Historische film, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1938. Historische film van W.S. Van Dyke. Met o.a. Norma Shearer, Tyrone Power, John Barrymore, Robert Morley en Gladys George.

Deze kostbare MGM-produktie over de 18e eeuwse Franse vorstin mist vaart, maar laat goed acteerwerk zien, met een prachtige rol van Morley als Lodewijk XVI. Shearer treft de essentie van de titelrol - van Oostenrijkse prinses tot verguisde vorstin over een afbrokkelend rijk - zoals verteld door haar kleedster. Scenario van Claudine West, Donald Ogden Stewart en Ernest Vajda naar een verhaal van Stefan Zweig. Camerawerk van William Daniels.

Going Places

1938 | Musical

Verenigde Staten 1938. Musical van Ray Enright. Met o.a. Dick Powell, Anita Louise, Allen Jenkins en Ronald Reagan.

Nonsens-musical met een verscheidenheid aan liedjes, steeplechase-races en de verplichte romantische tussenspelen.

Tovarich

1937 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1937. Komedie van Anatole Litvak. Met o.a. Claudette Colbert, Charles Boyer, Basil Rathbone, Anita Louise en Isabel Jeans.

Boyer en Colbert zijn Russen met koninklijk bloed op de vlucht voor de Revolutie met de kroonjuwelen bij zich. Een erg aardige maar verouderde romantische komedie die zich afspeelt in Parijs.

The Green Light

1937 |

1937. Frank Borzage. Met o.a. Henry O'Neill, Spring Byington, Cedric Hardwicke, Margaret Lindsay en Anita Louise.

Boyer en Colbert zijn Russen met koninklijk bloed op de vlucht voor de Revolutie met de kroonjuwelen bij zich. Een erg aardige maar verouderde romantische komedie die zich afspeelt in Parijs.

The Go-Getter

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Busby Berkeley. Met o.a. George Brent, Anita Louise, Charles Winninger, Gordon Oliver en Minerva Urecal.

Nadat Brent een been verloren heeft, is hij, dankzij een plotseling dieptepunt in de carrière van zijn vader, in staat te bewijzen dat een man met één been gelijkwaardig is aan een man met twee benen. Veel bekende gezichten in een alledaags produkt. In 1933 al zwijgend uitgebracht.

That Certain Woman

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Bette Davis, Henry Fonda, Donald Crisp, Ian Hunter en Minor Watson.

Een nieuwe versie van Gloria Swansons vroege geluidsfilm THE TRESPASSER. Davis is de weduwe van een gangster. Zij probeert haar eigen weg te vinden en wordt verliefd op Fonda. Goed spel in dit damesdrama.

Green Light

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Errol Flynn, Anita Louise, Margaret Lindsay, Cedric Hardwicke en Erin O'Brien-Moore.

Toegewijde dokter geeft praktijk op als een patiënt sterft op zijn operatietafel; geen rol die je van Flynn zou verwachten, maar het resultaat is interessant. Gebaseerd op een roman van Lloyd C. Douglas.

First Lady

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Stanley Logan. Met o.a. Kay Francis, Anita Louise, Verree Teasdale, Preston Foster en Walter Connolly.

Een geestige bewerking van het wrange toneelstuk van George S. Kaufman en Katherine Dayton, waarin Francis de rol speelt van de ambitieuze echtgenote van de minister van buitenlandse zaken (Foster), die haar man ertoe brengt een verkiezingscampagne te voeren om een corrupte rechter (Connolly) van het presidentschap af te houden. Het resultaat is niet erg filmisch, maar er wordt prima samenspel geleverd door de acteurs.

Call It a day

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Archie Mayo. Met o.a. Olivia de Havilland, Ian Hunter, Alice Brady, Anita Louise en Peggy Wood.

Lichtgewicht film bovendien matig gespeeld over een maffe Engelse familie en de diverse moeilijkheden, die ze op een dag meemaken.

The Story of Louis Pasteur

1936 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1936. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Paul Muni, Josephine Hutchinson, Anita Louise, Donald Woods en Fritz Leiber.

De levensloop van de beroemde Franse geleerde wordt in deze indrukwekkende film chronologisch weergegeven. Muni kreeg een Oscar en schrijvers Pierre Collings en Sheridan Gibney ontvingen er samen twee voor verhaal én scenario. Camerawerk van Tony Gaudio.

Anthony Adverse

1936 | Historische film, Drama, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1936. Historische film van Mervyn LeRoy. Met o.a. Donald Woods, Anita Louise, Edmund Gwenn, Claude Rains en Louis Hayward.

Grootse verfilming van Hervey Allen's boek over een jongeman die volwassen wordt en avonturen beleeft in delen van Amerika en Mexico in het begin van de 19e eeuw. Gale Sondergaard kreeg een Oscar voor de beste bijrol. De opwindende muziek van Erich Wolfgang Korngold won ook een Oscar, evenals het camerawerk van Tony Gaudio. Scenario van Sheridan Gibney.

A Midsummer Night's Dream

1935 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1935. Komedie van Max Reinhardt en William Dieterle. Met o.a. James Cagney, Dick Powell, Joe E. Brown, Jean Muir en Mickey Rooney.

Een Hollywoodse Shakespeare-versie met sterke en zwakke punten: Cagney als Bottom en Mendelssohns muziek zijn sterk, terwijl Hugh Herbert en andere moeilijk te verkroppen medewerkers voorzien in de zwakke punten. Rooney (als Puck) is na een tijdje duidelijk te veel van het goede. Oscars voor het beste camerawerk en de beste montage. Scenario van Charles Kenyon en Mary McCall jr. Camerawerk van Hal Mohr, Fred Jackman en Byron Haskin.

Judge Priest

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van John Ford. Met o.a. Will Rogers, Tom Brown, Anita Louise, Henry B. Walthall en Stepin Fetchit.

Als rechter is Rogers al meer dan twintig jaar een geziene figuur in een stadje in Kentucky dat de burgeroorlog nog niet is vergeten. Hij is rechtvaardig en menselijk en knijpt af en toe een oogje dicht. Maar wanneer een eenling die nog niet lang in het stadje woont ervan wordt beschuldigd een messengevecht te hebben uitgelokt, staat zijn gezworen tegenstander en vijand erop dat een andere rechter de zaak behandelt. Met groot gevoel voor humor tekent Ford een gemeenschap die een afspiegeling is van de Amerikaanse samenleving. Hoewel het op het einde iets te veel de sentimenteel dramatische kant op gaat, blijft de film een genot om naar te kijken, mede dankzij de fantastische acteurs. Het is alsof je deze mensen al je hele leven kent. Scenario is van Dudley Nichols en Lamar Trotti, naar verhalen van Irvin S.Cobb. George Schneiderman hanteerde de camera. Ford maakte in 1953 de remake THE SUN SHINES BRIGHT.

Cross Streets

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Frank Strayer. Met o.a. Claire Windsor, Johnny Mack Brown, Anita Louise, Kenneth Thomson en Matty Kemp.

Een chirurg, die zijn beroep 12 jaar geleden opgaf, keert terug maar raakt in liefdesaffaires verzeild. Dat kost hem het leven, maar om het nóg dramatischer te maken, dekt hij zijn moordenaar door te doen alsof het zelfmoord is. De vele westernfans van Brown kunnen hem in deze film niet waarderen, maar veel andere Amerikanen waren in die tijd verzot op deze drama's.

Our Betters

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van George Cukor. Met o.a. Constance Bennett, Gilbert Roland, Charles Starrett, Anita Louise en Alan Mowbray.

De rijke Amerikaanse Bennett gaat een society-huwelijk aan met de Britse Lord Mowbray. Al op hun trouwdag gaat hij vreemd. Dit voorval hangt ze aan de grote klok, waardoor ze voor veel opschudding in de Londense adellijke kringen zorgt. Dit langdradige 'Kammerspiel' van Cukor komt nu sterk verouderd over. Er zitten wel leuke momenten in dit scenario van Jane Murfin en Harry Wagstaff Gribble, gebaseerd op het toneelstuk van Somerset Maugham, maar er wordt veel te veel gepraat. Bennett illustreert uitstekend het verschil tussen de vlotte Amerikanen en de stijve Britten. David O. Selznick produceerde. Charles Rosher fotografeerde deze film die van muziek voorzien werd door Max Steiner.

The Phantom of Crestwood

1932 | Mysterie

Verenigde Staten 1932. Mysterie van J. Walter Ruben. Met o.a. Ricardo Cortez, Karen Morley, Anita Louise, Pauline Frederick en H.B. Warner.

Eersteklas mysterieverhaal, waarin de listige Morley de mannen uit haar leven bijeenroept voor een massaal chantageplan, resulterend in moord. Uiterst boeiende flashback-techniek vormt het hoogtepunt in een degelijk mysterie.

The Great Meadow

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Charles Brabin. Met o.a. Johnny Mack Brown, Eleanor Boardman, Guinn 'Big Boy' Williams, Russell Simpson en Anita Louise.

Mislukte, groots opgezette western over de tocht van een aantal pioniers door het gebergte van Virginia naar Kentucky, dwars door het gebied van Indianen, die o.a. de moeder van Johnny Mack Brown scalperen, reden voor hem achter de Indianen aan te gaan. Maar het is een tamme vertoning, met slechte dialogen. Brabin heeft in de eerste plaats schuld, hij is ook de scenarist die de roman van Elizabeth Madox Roberts bewerkte. Jammer voor Brown, want zijn BILLY THE KID was ook al een flop geworden. William Daniels en Clyde De Vinna waren de cameramannen en zij deden hun werk goed. De flop deed Brabin (1883-1957) geen goed: MGM gaf hem geen prestigieus werk meer en in 1934 eindigde zijn carrière.

Heaven on Earth

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Russell Mack. Met o.a. Lew Ayres, Anita Louise, Harry Beresford, Elizabeth Patterson en Slim Summerville.

Een jongen uit Mississippi denkt dat kapitein Sam zijn vader is, maar hij komt erachter dat deze hem heeft geadopteerd na zijn echte vader te hebben doodgeschoten. Sterk drama.

The Marriage Playground

1929 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Mary Brian, Fredric March, Lilyan Tashman, Huntley Gordon en Kay Francis.

Een Amerikaanse reiziger in Itali[KA3]e raakt met een groep kinderen bevriend, van wie de ouders weer met elkaar zijn getrouwd en weinig aandacht voor het kroost tonen. De oudste dochter (Mary) heeft nu de moederrol en wordt verliefd op de Amerikaan, die al ergens een verloofde heeft zitten. Een sympathieke film met mooie rollen van Brian en March. Ook een goede combinatie van komedie en drama.

The Four Devils

1928 | Drama

Verenigde Staten 1928. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. Charles Morton, Janet Gaynor, Barry Norton, Nancy Drexel en Mary Duncan.

Een deels meesterlijke verfilming van Hermann Bang's roman over de vier acrobaten, van wie er één zijn zekerheid verliest door een affaire met een fatale vrouw. De film kreeg in de geluidsbewerking een minder fatale, meer commerciële afloop.