Claus Deubel is cameraman en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Alina

2005 | Avonturenfilm, Familiefilm, Jeugdfilm

Duitsland 2005. Avonturenfilm van Brigitta Dresewski. Met o.a. Marett Katalin Klahn, Jana Flötotto, Tim-Kristopher Hausmann, Katrin Oesteroth en Jeannine Burch.

Een 15-jarig meisje ontfermt zich over een hengst met een trauma. Een niet al te origineel scenario, maar heel geknipt voor meisjes van acht tot dertien die dwepen met paarden. De rolverdeling is leuk en overtuigend. Münsterland, waar dit allemaal is opgenomen, komt er door het camerawerk van Claus Deubel extra voordelig uit. Wordt meestal in drie delen uitgezonden van een uur. Er is ook een verkorte versie van anderhalf uur, getiteld Alinas Traum.

Eine Firma für die Ewigkeit

1984 | Sciencefiction

Duitsland 1984. Sciencefiction van Rolf Gmöhling. Met o.a. Jim Kain, Rudolf Schwarz, Peter Schlesinger, Karl-Heinz Grewe en Siegfried Zimmerschied.

Deze film is een afschrikwekkende visie op de toekomst in de Bondsrepubliek. Het politieke systeem is ingestort en de militairen regeren. De meeste mensen leven van zogenaamd 'werkschuwengeld'. Arno Noppe heeft de moed nog niet opgegeven, zoekt en vindt werk, maar faalt ten slotte door de totale instorting van de maatschappij.

Metin

1979 | Familiefilm

Duitsland 1979. Familiefilm van Thomas Draeger. Met o.a. Turda Yüksel, Daniela Linkiewicz, Cosar Kardas, Emine Serge Özdamer en Metin Tekin.

Het verhaal van de Turkse jongen Metin en het Duitse meisje Anne, die vriendschap sluiten en hun vriendschap, ondanks de tegenwerking van andere Duitse en Turkse kinderen, handhaven. In rustige en poëtische beelden vertelt de film deze geschiedenis, waarin partij wordt gekozen voor het overwinnen van vooroordelen en angsten zonder ook maar één momentje te moraliseren. Spontaan spel van de jonge cast. Het scenario is van de regisseur en Claus Deubel stond achter de camera.