Giora Bejach

Cameraman

Giora Bejach is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Foxtrot

2017 | Drama

Israël/Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2017. Drama van Samuel Maoz. Met o.a. Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas en Dekel Adin.

Absurdistisch drama over hedendaags Israël, verdeeld over drie hoofdstukken. In hoofdstuk 1 zien we hoe echtpaar te horen krijgt dat hun zoon, soldaat in het Israëlische leger, is omgekomen 'bij het uitoefenen van zijn plicht'. In hoofdstuk 2 zien we die zoon en zijn eenheid de verveling verdrijven bij een wegversperring. En wat er in hoofdstuk 3 gebeurt verklappen we niet. Gewaagde, maar bijzonder geslaagde (en ook gelaagde) vertelling van Maoz (Lebanon), die in zijn film meermalen van toon wisselt, maar evenwel een evenwichtige, fenomenale film afleverde.

Abulele

2015 | Jeugdfilm

Israël 2015. Jeugdfilm van Jonathan Geva. Met o.a. Yoav Sadian, Idan Barkai, Bar Minali, Makram Khoury en Nati Kluger.

Jeruzalem heeft een verrassend levendige jeugdfilmindustrie, met deze internationaal populaire Abulele als fraai zij het wat tam voorbeeld. Titelmonster Abulele is een twee meter hoog, harig monster (gemaakt met de computer), met een voorliefde voor het ondersteunen van behoeftige kinderen. Adam is zo'n behoeftig kind, met emotioneel afwezige ouders na het overlijden van zijn oudere broer. Dus levert de vervaarlijke haarbal genegenheid, erkenning, en anti-pestles. En lest best, een vriendinnetje. Panische (leger)volwassenen, zoals in E.T., zorgen voor problemen.

Lebanon

2009 | Drama, Oorlogsfilm

Israël/Duitsland/Frankrijk/Libanon 2009. Drama van Samuel Maoz. Met o.a. Itay Tiran, Yoav Donat, Oshri Cohen, Michael Moshonov en Reymond Amsalem.

Overtuigende, claustrofobische oorlogsfilm over een ­Israëlische tankeenheid die in 1982 Libanon binnendendert en de wereld ­alleen via de legerradio en een kleine tankopening kan waarnemen. Gebaseerd op eigen ervaringen van regisseur Samuel Maoz: 'Ik zal me altijd schuldig voelen over wat ik heb gedaan. Maar nu ik deze film heb gemaakt, kan ik er tenminste mee leven.' Vooral te zien als allegorie van alle militairen in oorlogssituaties, waarin gebrekkige informatie en adrenaline beslissingen met verstrekkende gevolgen afdwingen. Gouden Leeuw in Venetië.

The Debt

2007 | Thriller

Israël 2007. Thriller van Assaf Bernstein. Met o.a. Gila Almagor, Neta Garty, Yehezkel Lazarov, Alexander Peleg en Edgar Selge.

Overtuigend psychologisch drama over drie gretige jonge Mossad-agenten, onder wie Rachel Brenner (twintiger Garty), die in de jaren 60 afrekenen met een nazi genaamd 'De chirurg van Birkenau'. De drie Israëlieten groeien uit tot helden maar decennia later duikt een bejaarde man op die spreekt over zijn wandaden in Birkenau. Hoogste tijd om de grijsaard een bezoekje te brengen en het is Brenner (zestiger Almagor) die de klus gaat klaren. In 2010 opnieuw gedraaid door Brit John Madden met grootheid Helen Mirren (The Queen) in de hoofdrol.

op televisie
1 uitzending

Abulele (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 13 oktober
NPO 3
15:30 - 17:00

Reageer