Armen Dzhigarkhanyan

Acteur

Armen Dzhigarkhanyan is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Amerikanskaya doch

1995 | Komedie, Drama

Kazachstan/Rusland/Verenigde Staten 1995. Komedie van Karen Shakhnazarov en Karen Shakhnazarov. Met o.a. Vladimir Mashkov, Mariya Shukshina, Armen Dzhigarkhanyan, Elison Uitbek en Stiven Epp.

Een hilarische, soms lyrische film over een Moskoviet die naar San Francisco gaat om zijn dochtertje van elf terug te halen die bij haar moeder in Amerika woont. De spelprestaties zijn zeer goed, de regie is solide, maar het scenario van Aleksandr Borodvansky en regisseuse Shakhnazarov is lachwekkend en zwak. Het camerawerk is van Vladimir Shevtsik.

Zakon

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Vladimir Naumov. Met o.a. Yuri Shlykov, Natal'ya Belokhvosikova, Elena Mayorova, Michail Ul'yanov en Armen Dzhigarkhanyan.

De film gaat over de situatie, waarin miljoenen mensen in de Sovjet Unie na de dood van Stalin terechtkwamen. Zij hadden met z'n allen het totalitaire regime in stand gehouden door mee te doen aan de terreur en nu realiseerden ze zich het immorele van hun daden. Hoofdpersoon is een advocaat, die een overduidelijk onschuldige vriend heeft aangegeven. Vijfentwintig jaar lang kon het script geen genade vinden in de ogen van de censuur, maar nu is het dan toch gerealiseerd door een van de schrijvers, Naumov, die er een heel interessante film van heeft gemaakt.

Shapka

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Konstantin Voinov. Met o.a. Vladimir Il'yin, Lidiya Fedoseeva-Shukshina, Evgeniy Evstigneev, Evgeniy Vesnik en Oleg Efremov.

Een film naar het gelijknamige boek van Voynovitch. In een bepaalde Russische schrijversbond werden bonnen uitgedeeld voor hoeden. De betere schrijvers kregen de beste hoeden, maar een onbetekenende joodse schrijver kreeg alleen maar een hoed van kattebont. Hij spant zich dan zó in voor een betere hoed, dat hij sterft aan een hartaanval. De veelbelovende cast met vele grote namen gaat collectief de mist in bij gebrek aan een goed regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Armen Dzhigarkhanyan op televisie komt.

Reageer