Bernard Roland

Regisseur

Bernard Roland is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Accroche-toi, y a du vent

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Bernard Roland. Met o.a. Henri Salvador, Francis Blanche, Valeri Fabrizi en Aldo Giuffrè.

Een detective krijgt het aan de stok met twee bendes die elkaar uitmoorden om een doos verdovingsmiddelen. Achtervolgingen, schietpartijen, verkleedpartijen en spectaculaire scènes, enkel en alleen om het publiek aan het lachen te krijgen.

Il segugio

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Bernard Roland. Met o.a. Henry Salvador, Valeria Fabrizi en Nino Taranto.

Deze slechte film moet dienen als vehikel voor de komiek Henry Salvador. Het resultaat is bedroevend en allesbehalve komisch. Salvador speelt een man die een schriftelijke cursus volgt in opsporingstechnieken. Hij loopt in de val, maar het geluk is met de brutalen. En Salvador is stompzinnig brutaal.

La Nuit des traqués

1959 | Misdaad, Thriller

Frankrijk/België 1959. Misdaad van Bernard Roland. Met o.a. Juliette Mayniel, Sami Frey, Claude Titre, Folco Lulli en Philippe Clay.

Een jongeman met een slappe mentaliteit is in de Antwerpse onderwereld beland en doodt per ongeluk een bendeleider. Pogingen om zich met zijn zuster en haar verloofde van het lijk te ontdoen maakt hen het doelwit voor chantage door een smokkelaar. De merkwaardige moraal dat het ongestraft liquideren van misdadigers een happy end verdient, krijgt door de ondermaatse regie geen enkele overtuigingskracht. De beginnende acteurs doen hun best, maar het mag niet baten.

Portrait d'un assassin

1949 | Drama

Frankrijk 1949. Drama van Bernard Roland. Met o.a. Maria Montez, Pierre Brasseur, Erich von Stroheim, Arletty en Jules Berry.

Een vrouwelijke impresario brengt circusartiesten in haar ban, zaait onderlinge rivaliteit en zet hen aan tot steeds riskantere stunts. Dit verward melodrama kreeg van de regie stijl noch eenheid mee, maar de curieuze rolbezetting maakt de film toch bezienswaardig en onbedoeld komisch. Hollywoodster Montez maakt ook in deze Franse film als femme fatale duidelijk waarom ze postuum het idool van intellectuelen zou worden.

Le couple idéal

1945 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1945. Avonturenfilm van Bernard Roland. Met o.a. Hélène Perdrière, Denise Grey, Annette Poivre, Simone Signoret en Raymond Rouleau.

Het is 1912: de gevierde sterren uit een populaire filmserie komen tot leven en gaan in werkelijkheid ook een serie spelen. Roland is nou niet bepaald een sterregisseur en Rouleau speelt alsof-ie op het toneel staat in deze klucht. Gelukkig wordt er veel goed gemaakt door de andere acteurs, het goede scenario van André Cayatte en het uitstekende camerawerk van Claude Renoir.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernard Roland op televisie komt.

Reageer