Ruth Clifford

Acteur

Ruth Clifford is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Eternal Love

1929 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1929. Romantiek van Ernst Lubitsch. Met o.a. John Barrymore, Camilla Horn, Mona Rico, Victor Varconi en Hobart Bosworth.

Gedateerde en vergeten romance met Barrymore; uitgebracht door United Artists.

Don Mike

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Lloyd Ingraham. Met o.a. Fred Thomson, Ruth Clifford, Noah Young, Albert Prisco en William Courtright.

Young wordt door Thomson eerst met de zijnen uit de woestijn gered, probeert daarna zijn weldoener van zijn land af te helpen en schuift hem ook nog een moord in de schoenen. Stank voor dank, maar Thomson slaat terug! Frank Clifton leverde het verhaal en Ross Fisher deed het camerawerk. Ingraham zou bekender worden als acteur in tientallen western-rollen tot in de jaren vijftig toe, maar in de periode van de stomme film was hij ook regisseur en scenarist. Hij debuteerde in 1912 en leefde van 1875-1956. Hij overleed aan longontsteking na bijna een halve eeuw in het vak te hebben gezeten.

Hell's Hole

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Emmett J. Flynn. Met o.a. Buck Jones, Maurice B. Flynn, Eugene Pallette, George Siegman en Ruth Clifford.

Redelijke western, waarin Jones en maatje Flynn uit de trein worden gesmeten omdat ze geen kaartjes hebben. Buck droomt dan voor zich weg en wat hij droomt, krijgen we in de film te zien: een avontuurlijk leven, waarin zijn vriend een trein overvalt, er eindelijk geld op tafel komt enz. tot de droom uit is en de realiteit de aandacht weer opeist. Bernard McConville bewerkte het verhaal van George Scarborough.

The Invisible Ray

1920 | Misdaad, Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1920. Misdaad van Harry Pollard. Met o.a. Ruth Clifford, Jack Sherrill, Sidney Bracy, Ed Davis en Corrine Uzzell.

Serial in vijftien hoofdstukken. Clifford wordt bedreigd door een bende, de Crime Creators, die uit zijn op iets dat ze destijds om haar nek heeft gekregen van haar vader, die men dood acht. Het meisje heeft in een weeshuis gezeten en omdat men haar afkomst niet kende, kreeg ze de naam Mystery. Zij en haar vriend Sherrill worden echter beschermd door de geheimzinnige Deaux. Als Davis is ontmaskerd blijkt Deaux haar vader, een professor, te zijn; Uzzell is haar moeder. De regisseur moet men niet verwarren met komediant Harry 'Snub' Pollard. John Clymer schreef de serial naar een verhaal van Guy McConnell.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruth Clifford op televisie komt.

Reageer