Denis Lavant (1961): cast.
Er zijn 26 films gevonden.

Night of the Kings

2020 | Drama

Canada​/​​Ivoorkust 2020. Drama van Philippe Lacôte. Met o.a. Bakary Koné, Steve Tientcheu, Denis Lavant, Issaka Sawadogo en Rasmane Ouedraogo.

Een lange, door een bloedmaan verlichte nacht in de beruchte Maca-gevangenis in Abidjan, Ivoorkust, waar een jonge nieuwkomer de bloeddorstige boeven moet zien te boeien met een verhaal als zijn leven hem lief is. Onderwijl woedt er een machtsstrijd rond de opvolging van de zieke gevangenisleider Zwartbaard. Elegante, theatrale allegorie die verwijst naar tumultueuze machtswisselingen in de recente geschiedenis van het land. Gebaseerd op de Ivoriaanse verhaaltraditie van de lofzang, waarin zang en dans worden inzet om verhalen een mythische kracht bij te zetten. Fris, dynamisch, spannend en gloedvol!

3 Days in Quiberon

2018 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Frankrijk 2018. Drama van Emily Atef. Met o.a. Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek en Denis Lavant.

Sigaretten en champagne zijn de belangrijkste ingrediënten van dit in zwart-wit gedraaide intieme portret van filmster Romy Schneider (Bäumer). Gebaseerd op haar laatste, in het Duitse tijdschrift Stern gepubliceerde interview dat journalist Michael Jürgs en fotograaf Robert Lebeck in 1981 maakten, een jaar voor haar dood. Het kwam tot stand in een kuuroord op het Franse schiereiland Quiberon, waar de wereldberoemde actrice drie dagen verbleef. Een biecht over manipulatie, spontaniteit, kwetsbaarheid en exploitatie, die weinig aan de verbeelding overlaat. In Berlijn genomineerd voor de Gouden Beer.

History's Future

2016 | Drama

Nederland​/​​Duitsland​/​​Ierland 2016. Drama van Fiona Tan. Met o.a. Mark O'Halloran, Johanna ter Steege, Denis Lavant, Anne Consigny en Rifka Lodeizen.

Experimentele debuutfilm van beeldend kunstenaar Tan, waarin een naamloze man (O'Halloran) na een laffe aanval op straat zijn geheugen kwijt raakt. Al snel laat hij huis en haard achter om zwervend door een verbrokkelend Europa te trekken, als een alleman die iedereen en niemand tegelijk is, en die met elke scène van persoonlijkheid verandert. Tan vermengt fictie met documentaire en gooit daarbij alle conventies van de narratieve cinema de prullenbak in, maar interessante ideeën (de film begint met het einde) levert dat eigenlijk niet op.

Boris sans Béatrice

2016 | Drama

Canada 2016. Drama van Denis Côté. Met o.a. James Hyndman, Simone-Elise Girard, Denis Lavant, Isolda Dychauk en Dounia Sichov.

In Québec ziet een arrogante man al zijn zekerheden verdwijnen als zijn vrouw ernstig ziek wordt. Hij ontvlucht zijn onzekerheid in de armen van een collega, Helga, en het jonge hulpje in de huishouding Klara. De plotselinge komst van een onbekende zet hem aan om bij zichzelf te rade te gaan.

Vingt et une nuits avec Pattie

2015 | Komedie

Frankrijk 2015. Komedie van Arnaud Larrieu en Jean-Marie Larrieu. Met o.a. Isabelle Carré, Karin Viard, André Dussollier, Sergi López en Denis Lavant.

Timide Caroline arriveert bij het Languedoc-heuvelhuis waar haar moeder Isabelle, van wie ze was vervreemd, plotseling is heengegaan. Amper heeft ze kennisgemaakt met ultralibertijnse huisoppasser Pattie en de couleur locale, daar verdwijnt maman spoorloos. Fantastisch gefabuleerd louteringssprookje laveert ludiek tussen memento mori en carpe diem. Onnavolgbaar: de scènes met Viard en Carré. Pattie debiteert sexscapades per handvol, Carolines gelaatsuitdrukkingen volgen in stomme verbazing. Al overspelen de Larrieus uiteindelijk hun hand, onder de cinestreep blijft een heerlijke omhelzing van het leven. Dussolliers raadselbijrol is vertellersgoud.

Ich und Kaminski

2015 | Drama

Duitsland​/​​België 2015. Drama van Wolfgang Becker. Met o.a. Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Denis Lavant en Jördis Triebel.

Eerste film van filmmaker Wolfgang Becker, na zijn bejubelde komedie Good Bye Lenin! Ook Ich und Kaminski drijft op fictie in fictie, met Daniel Brühl als de mislukte kunstjournalist Sebastian Zöllner die stokoude kunstenaar en Picasso-tijdgenoot Manuel Kaminski opzoekt in de bergen en zich voordoet als diens biograaf. Zöllners idee is een opgeklopte biografie met een stevig prijskaartje zodra Kaminski overlijdt. Een roadtrip naar Kaminski's jeugdliefde zet het lijkenpikkersplan op een zijspoor. Irritant druk spel van Brühl wordt ruimschoots overschaduwd door meesterlijk script rond diverse dwaasheden in de kunstwereld. Verfilming van de gelijknamige roman van Daniel Kehlmann.

Dassault, l'homme au pardessus

2014 | Biografie, Drama, Historische film

Frankrijk 2014. Biografie van Olivier Guignard. Met o.a. Denis Lavant, Judith Rémy, Erick Deshors en Jérôme Kircher.

Onderhoudende kroniek over de al bij zijn leven legendarische entrepreneur-vliegtuigbouwer-politicus-uitgever-filmproducent Marcel Dassault (1892-1986). Marcels achternaam luidde Bloch; Dassault ontleende hij na WO II aan Char d'Assaut ('Tank'), de Résistance-codenaam van zijn broer. Onconventioneel acteur Lavant geeft uitstekend gestalte aan de werkverslaafde duizendpoot die concentratiekamp Buchenwald overleefde en zijn zakenimperium uitbouwde tot een van de imposantste van Frankrijk. Dankzij z'n wereldwijd superieure straaljagers kon Dassault op warme belangstelling van de CIA rekenen. In Guignards televisiefilm levert dat een interessante episode op.

Michael Kohlhaas

2013 | Historische film

Frankrijk​/​​Duitsland 2013. Historische film van Arnaud des Pallières. Met o.a. Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot, Bruno Ganz en Denis Lavant.

Nogal zware, en erger nog: zwaarwichtige verfilming van de beroemde novelle van Heinrich von Kleist. Over paardenhandelaar Kohlhaas die in zestiende-eeuws Frankrijk onrecht wordt aangedaan en daarop een opstand ontketent. De Deense acteur Mikkelsen heeft de juiste fysiek (groot, ruig, onverschrokken) voor Kohlhaas, en geeft de man ook een kalme waardigheid, maar slaagt er niet in het trage en veel te serieuze script leven in te blazen. Zodat de kijker het in deze film vooral moet hebben van de fraaie panoramashots van het kale landschap van de Cevennen.

Holy Motors

2012 | Drama, Fantasy

Frankrijk​/​​Duitsland 2012. Drama van Leos Carax. Met o.a. Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue en Michel Piccoli.

Een vreemde snuiter stapt ’s ochtends in een stretched limousine, die hem naar diverse fraaie locaties in Parijs vervoert, waar hij de ene na de andere rol aanneemt - van een oude bedelares en een bezorgde vader tot een huurmoordenaar en diens slachtoffer. Holy Motors is een krankzinnige trip, vol bespiegelingen over cinema en cinefiele knipogen, met mooie liedjes en sprekende limousines. Denis Lavant is geweldig als de transformatiekunstenaar, Eva Mendes en Kylie Minogue zijn leuk in de bijrollen. Regie en scenario van Leos Carax, vooral bekend van Les amants du Pont-Neuf (1991).

My Little Princess

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Eva Ionesco. Met o.a. Isabelle Huppert, Anamaria Vartolomei, Georgetta Leahu, Denis Lavant en Jethro Cave.

Actrice Ionesco baseerde deze film - met de werktitel I'm Not a Fucking Princess - op haar eigen jeugd, waarin ze als pre-puber voor erotisch getinte foto’s moest poseren van haar moeder. Vartolomei is geloofwaardig als gedwongen Lolita, Huppert is indrukwekkend als de egocentrische moeder, die haar dochter behandelt als een pop die ze naar believen kan aan- en uitkleden. Helaas deed Ionesco zo haar best de ranzigheid van het onderwerp uit haar film te houden, dat het eindresultaat nogal vlak is geworden.

L'oeil de l'astronome

2012 | Biografie, Drama, Historische film

Frankrijk 2012. Biografie van Stan Neumann. Met o.a. Denis Lavant, Airy Routier, Max Baissette de Malglaive, Elise Caron en Jean-Claude Bolle-Reddat.

Praag 1610. Tien nachten lang beschikt Johannes Kepler, astronoom aan het hof van Rudolf II, over een van de eerste telescopen naar Galilei-ontwerp. Die korte periode, waarover de geleerde later een traktaat schrijft, vormt het narratief van een fascinerende filmkroniek. Het bedaarde tempo, de sobere dramaturgie en toneelmatige regiestijl van Neumann - van oorsprong documentairemaker - scheppen volop ruimte voor een welhaast magische sfeer van verwondering. Geheel gedraaid in een oude fabriekshal in Noord-Frankrijk. Bijrol van spaghettiwesterncoryfee Lou Castel.

The Temptation of St. Tony

2009 | Drama, Fantasy, Mysterie

Estland​/​​Finland​/​​Zweden 2009. Drama van Veiko Õunpuu. Met o.a. Taavi Eelmaa, Sten Ljunggren, Denis Lavant en Thomas Lagerman.

Brave manager ziet zijn leven veranderen in aaneenschakeling van even treurige als hilarische beproevingen. Invloeden zijn er te over in de tweede film van Õunpuu (Autumn Ball) - van Kafka via Kaurismäki tot Kubrick. Toch is zijn nachtmerrieachtige parabel over ontzield kapitalisme en existentiële leegte krankzinnig origineel.

Obsession(s)

2009 | Thriller

Frankrijk 2009. Thriller van Frédéric Tellier. Met o.a. Émilie Dequenne, Samuel Le Bihan, Denis Lavant, Lionnel Astier en Olivier Sitruk.

Passabele televisiepolicier, geschreven door thrillerauteur Frank Thilliez, van wie eerder La chambre des morts werd verfilmd. In de Parijse banlieue Créteil wordt rechercheur Sarah Lisbourne (Dequenne in een sterke rol waarin ze jaren ouder lijkt) door haar chef de medewerking aan een gruwelijke moordzaak geweigerd. De getraumatiseerde Lisbourne vermoedt dat een seriemoordenaar aan het werk is en speurt op eigen houtje. Hulp krijgt ze van de verbitterde politiearchivaris Luc Soubeillon (Le Bihan). Opvallend: Lavant (Les amants du Pont Neuf) als gevangen sociopaat met een zwak voor psychospelletjes.

Tokyo!

2008 | Drama

Frankrijk​/​​Japan​/​​Duitsland​/​​Zuid-Korea 2008. Drama van Michel Gondry, Leos Carax en Bong Joon-ho. Met o.a. Ayako Fujitani, Ryo Kase, Denis Lavant en Teruyuki Kagawa.

Lieflijk absurdistisch drieluik waarin drie buitenlandse filmploegen Tokio bewieroken. Het eerste luik (Interior Design van Michel Gondry) portretteert een verlegen meisje (Ayako Fujitani) dat een gelukkig dubbelleven leidt als blankhouten stoel. Deel twee (Merde van Leos Carax) volgt de avonturen van ene Merde, een malloot in een groen pak - prachtrol Denis Lavant! - die beginnen met kattenkwaad en eindigen met een bombardement van handgranaten. Het slotstuk (Shaking Tokyo van Bong Joon-ho) draait om een stadse kluizenaar (Teruyuki Kagawa) die valt op zijn pizzabezorgster (Yû Aoi). De rode draad in Tokyo! is het beeld van de miljoenenstad als ruimhartige gastheer voor iedere zonderling. Fantastische kijkfilm.

Tamanrasset

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Merzak Allouache. Met o.a. Sarah Pratt, Denis Lavant en Ahcene Benzerari.

Lieflijk absurdistisch drieluik waarin drie buitenlandse filmploegen Tokio bewieroken. Het eerste luik (Interior Design van Michel Gondry) portretteert een verlegen meisje (Ayako Fujitani) dat een gelukkig dubbelleven leidt als blankhouten stoel. Deel twee (Merde van Leos Carax) volgt de avonturen van ene Merde, een malloot in een groen pak - prachtrol Denis Lavant! - die beginnen met kattenkwaad en eindigen met een bombardement van handgranaten. Het slotstuk (Shaking Tokyo van Bong Joon-ho) draait om een stadse kluizenaar (Teruyuki Kagawa) die valt op zijn pizzabezorgster (Yû Aoi). De rode draad in Tokyo! is het beeld van de miljoenenstad als ruimhartige gastheer voor iedere zonderling. Fantastische kijkfilm.

Mister Lonely

2007 | Drama

Verenigde Staten 2007. Drama van Harmony Korine. Met o.a. Diego Luna, Samantha Morton, Denis Lavant, Werner Herzog en James Fox.

Lieflijk absurdistisch drieluik waarin drie buitenlandse filmploegen Tokio bewieroken. Het eerste luik (Interior Design van Michel Gondry) portretteert een verlegen meisje (Ayako Fujitani) dat een gelukkig dubbelleven leidt als blankhouten stoel. Deel twee (Merde van Leos Carax) volgt de avonturen van ene Merde, een malloot in een groen pak - prachtrol Denis Lavant! - die beginnen met kattenkwaad en eindigen met een bombardement van handgranaten. Het slotstuk (Shaking Tokyo van Bong Joon-ho) draait om een stadse kluizenaar (Teruyuki Kagawa) die valt op zijn pizzabezorgster (Yû Aoi). De rode draad in Tokyo! is het beeld van de miljoenenstad als ruimhartige gastheer voor iedere zonderling. Fantastische kijkfilm.

Tuvalu

1999 | Fantasy, Komedie

Duitsland 1999. Fantasy van Veit Helmer. Met o.a. Denis Lavant, Chulpan Hamatova, Philippe Clay, Terrence Gillespie en E.J. Callahan.

Ergens in een afbraakbuurt ligt een badhuis met een oud binnenbad. In de kelder, waar een stoommachine het water oppompt en voor de hete dampen zorgt, leeft Anton (Lavant) met zijn blinde vader Karl (Clay), die als een kapitein op zijn schip het bevel over zijn badhuis voert. Anton heeft hem niet verteld dat het in verval geraakt is en met behulp van een ouderwetse bandrecorder laat hij de stemmen en geluiden horen van de bezoekers in een druk bezocht bad. Dan komt Eva (Hamatova), de dochter van een kapitein die met het schip van haar vader naar het eiland uit de titel wil varen, maar de boot moet eerst zeewaardig gemaakt worden. Daartoe heeft ze een zuiger nodig uit de oude stoommachine van Karl. Eva lonkt naar Anton die prompt verliefd wordt. Antons broer Gregor wil dat de boel afgebroken wordt en plaats maakt voor nieuwbouw, zodat er flink wat te verdienen valt aan de grond. Hij zorgt voor een ongeluk met een van die zeldzame bezoekers van het bad, maar Anton weet de buurt te recruteren als er een inspectie komt en wil zo bewijzen dat het bad niet gevaarlijk is. Als het toch afgebroken moet worden, breekt het hart van Karl, en Gregor begint het badhuis in blinde woede te vernietigen. Met de geredde onderdelen uit de stoommachine herovert Anton Eva en samen zetten zij koers naar Tuvalu. Het scenario van Michaela Beck en regisseur Helmer is tamelijk onsamenhangend, maar deze neo-expressionistische film is sfeervol en sprookjesachtig. Het camerawerk van Emil Christov is heel mooi. Hij filmde in een vervallen badhuis in Sofia en de scheepswrakken werden gefilmd in de Zwarte Zee-haven Varna. Een film waar je mee wegloopt of waar je in walging uit onbegrip vanaf keert. Verwacht geen actie à la Hollywood - het zit er niet in.

Beau travail

1999 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1999. Drama van Claire Denis. Met o.a. Denis Lavant, Michel Subor, Grégoire Colin, Richard Courcet en Marta Tafesse Kassa.

Er bestaan veel mooie films, maar weinig films die puur over schoonheid gaan. Dit is zo'n film over schoonheid. Telkens vraag je je af wat er mooier is: de strijkende, zwemmende en marcherende mannen van het vreemdelingenlegioen, of de manier waarop regisseuse Denis die heeft vastgelegd. Als contrast dient slechts één gezicht, dat van Denis Lavant. Hij heeft een kop die je naar adem doet happen. Soms is de vormgeving zo overdreven gestileerd dat je erom moet lachen. Maar vaker brengt het je in een trance. Als Denis Sneeuwwitje zou verfilmen, zou ze er opnieuw een meesterwerk van maken.

Don Juan

1998 | Romantiek, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Duitsland 1998. Romantiek van Jacques Weber. Met o.a. Jacques Weber, Michel Boujenah, Emmanuelle Béart, Penélope Cruz en Ariadna Gil.

Er bestaan veel mooie films, maar weinig films die puur over schoonheid gaan. Dit is zo'n film over schoonheid. Telkens vraag je je af wat er mooier is: de strijkende, zwemmende en marcherende mannen van het vreemdelingenlegioen, of de manier waarop regisseuse Denis die heeft vastgelegd. Als contrast dient slechts één gezicht, dat van Denis Lavant. Hij heeft een kop die je naar adem doet happen. Soms is de vormgeving zo overdreven gestileerd dat je erom moet lachen. Maar vaker brengt het je in een trance. Als Denis Sneeuwwitje zou verfilmen, zou ze er opnieuw een meesterwerk van maken.

Cantique de la racaille

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Vincent Ravalec. Met o.a. Yvan Attal, Virginie Lanoué, Yann Collette, Marc Lavoine en Claire Nebout.

Er bestaan veel mooie films, maar weinig films die puur over schoonheid gaan. Dit is zo'n film over schoonheid. Telkens vraag je je af wat er mooier is: de strijkende, zwemmende en marcherende mannen van het vreemdelingenlegioen, of de manier waarop regisseuse Denis die heeft vastgelegd. Als contrast dient slechts één gezicht, dat van Denis Lavant. Hij heeft een kop die je naar adem doet happen. Soms is de vormgeving zo overdreven gestileerd dat je erom moet lachen. Maar vaker brengt het je in een trance. Als Denis Sneeuwwitje zou verfilmen, zou ze er opnieuw een meesterwerk van maken.

La partie d'échecs

1994 | Drama

België​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland 1994. Drama van Yves Hanchar. Met o.a. Denis Lavant, Pierre Richard, Catherine Deneuve, Hilde Heijnen en James Wilby.

Frankrijk, begin 19de eeuw. Het 12-jarige weeskind Max wil een einde aan zijn leven maken, maar wordt daarvan weerhouden als een predikant bij hem het talent en de passie voor schaken ontdekt. Veertien jaar later schaakt Max (Lavant) nog steeds, nu om zijn (vooral seksuele) frustraties van zich af te spelen. Dan doet hij mee aan een toernooi dat wordt georganiseerd door de markiezin De Theux (Deneuve). Op het spel staat de hand van haar dochter Anne-Lise. Traag en nogal ambitieus filmdebuut van Hanchar, maar wel met uitstekende acteurs.

De force avec d'autres

1992 | Drama, Biografie, Experimenteel

Frankrijk 1992. Drama van Simon Reggiani. Met o.a. Serge Reggiani, Simon Reggiani, Elsa Zylberstein, Ferrucio Soleri en Pascal Vignal.

Het regiedebuut van Simon Reggiani getuigt van vastberadenheid. Zijn vader Sergio (Serge Reggiani) is zeventig en is in Frankrijk bekend als toneelspeler en zanger. Sergio, afkomstig uit Itali[KA3]e, dreigt te verzuipen in de drank en kapot te gaan aan zijn eigen onmacht. Aan zijn zoon Simon (Simon Reggiani) was hem nooit veel gelegen, omdat hij in de eindeloze strijd om zijn carri[KA2]ere en later de handhaving van zijn bestaan verwikkeld was. Simon schreef over deze desperate toestand een boek, getiteld [KL]La question se pose[KLE]. En alsof deze hartekreet niet genoeg was, draaide hij een korte film. Om zijn vader er weer boven op te helpen besluit hij hem te filmen, zijn verleden in Itali[KA3]e na te gaan en de therapie vast te leggen, die hij met jongere alcoholici moet ondergaan. Hij vraagt zijn vader de hoofdrol te spelen in zijn speelfilmdebuut - en het werkte. Zo ontstond er een tamelijk uniek geheel over een getraumatiseerd mens (de tragische dood van een broertje, die nog net geen peuter was en hem suïcide neigingen bezorgde), die uiteindelijk in de levensavond weer op beide benen weet te landen. Interessant voor wie zich in een dergelijk onderwerp wil verdiepen en naar aanleiding ervan wil discussiëren. Het scenario is van Simon Reggiani en de beelden zijn van Alain Choquart. Catherine Bonétat deed de montage die voor wat het totaal betreft geen geringe rol heeft gespeeld.

Les amants du Pont-Neuf

1991 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1991. Romantiek van Leos Carax. Met o.a. Juliette Binoche, Denis Lavant, Daniel Buain, Klaus-Michael Grüber en Edith Scob.

Nadat kunstenares Michèle (Binoche) hoort dat ze langzaam maar zeker blind wordt gaat ze aan het zwerven. Ze vindt een plekje waar ze kan slapen onder Pont-Neuf, Parijs‘ oudste brug over de Seine, die juist gerestaureerd wordt. Ze raakt er verliefd op Alex (Lavant), een alcoholistische jonge zwerver, die de kost verdient als vuurspuwer. Romantiek in het Parijs van 1989, met als hoogtepunt een waterski-scène tegen de achtergrond van het vuurwerk ter ere van de tweehonderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Destijds de duurste Franse film ooit gemaakt.

Un tour de manège

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Pierre Pradinas. Met o.a. Juliette Binoche, François Cluzet, Thierry Gimenez, Daniel Jégou en Jean-Chrétien Sibertin-Blanc.

In een trieste Parijse buitenwijk proberen jongeren er bovenuit te groeien, zowel in materieel als moreel opzicht. Sommigen proberen een bedrijf op te zetten, anderen raken op drift of maken kans op een rol in een film, zoals Elza. Er zit wel iets van waarheid in deze schets van innerlijke zieleroerselen, maar als geheel is het zwak en onsamenhangend. De maker was een nieuweling in het vak en kan nooit het complexe filmmilieu beschrijven zoals het echt is. Juliette Binoche is te overduidelijk de leidende persoonlijkheid, aangezien er verder een hele reeks onbekende spelers mee aan deze miskleun meedoen.

Mauvais sang

1986 | Thriller, Romantiek, Drama, Sciencefiction

Frankrijk​/​​Zwitserland 1986. Thriller van Leos Carax. Met o.a. Michel Piccoli, Denis Lavant, Juliette Binoche, Hans Meyer en Julie Delpy.

De jonge Alex heeft net zulke snelle en vaardige handen als zijn overleden vader. Die komen van pas als Marc (Piccoli), ooit bevriend met zijn vader, zijn hulp inroept om uit een laboratorium een geheimzinnig virus te stelen, dat mensen doodt die de liefde bedrijven zonder echt lief te hebben. En dan valt Alex voor de mooie jonge echtgenote (Binoche) van Marc. De destijds 25-jarige Franse regisseur Carax vestigde z'n naam met deze film waarin hij sciencefiction en film noir-elementen tot een lyrisch en romantisch geheel wist samen te smelten. Mooi en knap gemaakt, maar soms wat warrig.

Boy Meets Girl

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Leos Carax. Met o.a. Denis Lavant, Mireille Perier, Carroll Brooks, Elie Poicard en Maïté Nahyr.

Alex (Lavant), een eenzame man, zwerft in Parijs van de ene plaats en van de ene mens naar de andere. Hij is een eenling die prat gaat op zijn eigen leed. Hij doodt met opzet een jonge vrouw, Mireille (Perrier), die hij ontmoet heeft en maakt ongewild een eind aan zijn eigen leven. Deze samenvatting geeft totaal geen goede indruk van de onwerkelijke levensloop van deze man waarvoor de maker terecht gebruik heeft gemaakt van zwart-wit beelden. Het decor is gestileerd en de dialogen en monologen zijn niet gesynchroniseerd met de beelden; al met al ontstond er een poëtisch en ontwapenend symbolisme. De cineast is duidelijk beïnvloed door Orson Welles, Jean-Luc Godard en enkele anderen, maar hij heeft toch een geheel eigen stempel op de film kunnen zetten. Het scenario is van regisseur Carax en de fotografie is van Jean-Yves Escoffier.