Spring Byington: cast.
Er zijn 58 films gevonden.

Please Don't Eat the Daisies

1960 | Muziek, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

The Rocket Man

1954 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Oscar Rudolph. Met o.a. Charles Coburn, Spring Byington, Anne Francis, John Agar en George Winslow.

Goed SF-verhaal waarin Winslow een ruimtewapen bezit dat misdadigers eerlijk maakt.

No Room for the Groom

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Tony Curtis, Piper Laurie, Spring Byington, Don DeFore en Jack Kelly.

Onschuldige bokkesprongen; Curtis keert naar huis terug en vindt het tot de nok gevuld met aangetrouwde familieleden.

Because You're Mine

1952 | Musical, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van Alexander Hall. Met o.a. Mario Lanza, Doretta Morrow, James Whitmore, Dean Miller en Rita Corday.

Operaster Lanza moet in dienst en wordt verliefd op Morrow, de zuster van zijn overste (Whitmore). Alleen voor Lanza-fans. Scenario van Karl Tunberg en Leonard Spigelgass. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Walk Softly, Stranger

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Joseph Cotten, Alida Valli, Spring Byington, Paul Stewart en Jack Paar.

Cotten die een kleine gauwdief is, keert na lange tijd terug naar zijn geboorteplaats waar niemand hem meer schijnt te kennen. Zelfs de lieftallige Valli niet waar hij verliefd op is, die hij als klein meisje gekend heeft en nu kreupel is. Cotten zoekt het rechte pad op, en neemt een baantje bij Valli's vader, het lukt hem niet helemaal en hij beraamt toch weer een overval.

The Skipper Surprised His Wife

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Robert Walker, Joan Leslie, Edward Arnold, Spring Byington en Jan Sterling.

Een onopvallende klucht. Een zwak gegeven: zeeman Walker is op weg naar huis net als zijn schip. Verspilling van acteurs.

The Devil's Doorway

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Anthony Mann. Met o.a. Robert Taylor, Louis Calhern, Paula Raymond, Marshall Thompson en Edgar Buchanan.

In deze sobere, indrukwekkende film speelt Taylor een afgestudeerde Indiaan die in de Burgeroorlog wegens moed is onderscheiden. Hij keert terug naar zijn ranch en krijgt daar te maken met Calhern die hem, gebruik makend van een maas in de wet, van zijn land wil verjagen, omdat hij Indiaan is. Uiteindelijk valt het leger aan en bij de verdediging van zijn bezit sterft hij. Het was Manns eerste western, en een goede. Taylor is goed in het verhaal van Guy Trosper die zich daarbij zou hebben laten leiden door de lotgevallen van Chief Joseph van de Nez Percé-Indianen. John Alton was de voortreffelijke cameraman. In de bioscopen werd de film een flop.

Please Believe Me

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Deborah Kerr, Robert Walker, James Whitmore, Peter Lawford en Mark Stevens.

Aangenaam niemendalletje over Britse Kerr aan boord van een lijnboot naar Amerika, en verschillende op het schip aanwezige vrijgezellen die denken dat ze een erfgename is en haar het hof trachten te maken. Het scenario is van Nathaniel Curtis. Het camerawerk is van Robert Planck.

Louisa

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Alexander Hall. Met o.a. Spring Byington, Charles Coburn, Edmund Gwenn, Ronald Reagan en Piper Laurie.

Byington is de grootmoeder uit de titel, die Reagans huishouding in de war brengt als ze in zijn gezin neerstrijkt. Dat is meer dan vrouw Hussey en dochter Laurie kunnen verdragen. Hij stelt voor dat ze er maar eens op uit moet trekken. Zij komt terug met in haar kielzog de groentehandelaar Gwenn en kantoorchef Coburn, die allebei verliefd op haar zijn. De twee heren beginnen een concurrentieslag die de familie slechts met lede ogen aanziet. Byington wil wel trouwen, maar kan niet kiezen. Nog steeds heel leuk en ontwapenend.

The Big Wheel

1949 | Avonturenfilm, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van Edward Ludwig. Met o.a. Mickey Rooney, Thomas Mitchell, Spring Byington, Mary Hatcher en Allen Jenkins.

Billy Coy (Rooney), zoon van een beroemde autocoureur die tijdens een wedstrijd om het leven kwam, heeft maar één passie: ook kampioen worden. Hij begint als technicus, kan zich opwerken en bemachtigt een eigen wagen, waarmee hij deelneemt aan plaatselijke wedstrijden. Wanneer hij betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk, stelt zijn baas hem verantwoordelijk. Als hij ooit nog wil deelnemen aan de vijfhonderd mijl van Indianapolis, een droom die hij al jaren koestert, moet hij zich nu zien te bewijzen. Goed gemaakte maar niet echt vernieuwende autosportfilm, met enkele razend knappe race-fragmenten. Liefhebbers van deze sport komen aan hun trekken, maar dit scenario van Robert Smith heeft de rest van het publiek weinig te bieden. Ernest Laszlo hanteerde op vakkundige wijze de camera.

In the Good Old Summertime

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Robert Z. Leonard en George Stoll. Met o.a. Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall, Spring Byington en Buster Keaton.

Een muzikale, nieuwe versie van THE SHOP AROUND THE CORNER, met Garland en Johnson als correspondentievrienden die verliefd op elkaar worden. Niet zo goed als de meeste MGM-Garland-films, maar plezierig. Let op dat kleine meisje in de finale, dat is Minnelli. Scenario van Samson Raphaelson, Francis Goodrich, Ivan Tors, Albert Hackett naar een toneelstuk van Miklos Laszlo. Camerawerk van Harry Stradling.

B.F.'s Daughter

1948 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1948. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Barbara Stanwyck, Van Heflin, Charles Coburn, Richard Hart en Keenan Wynn.

Stanwyck als dominerende rijkelui's dochter die het huwelijk van de anti-kapitalistische professor Heflin ruïneert. Een desastreuze film, naar de roman van J.P. Marquand. De film kan gekenmerkt worden als een 'socio-exploitation'-werkje, dat handig probeerde in te haken op de na-oorlogse socialistische gezindheid van het publiek, door toespelingen op de bittere ervaringen van de depressie-jaren in de V.S. die vooral gekenmerkt werden door grote werkloosheid en armoede.

Singapore

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van John Brahm. Met o.a. Fred MacMurray, Ava Gardner, Roland Culver, Richard Haydn en Spring Byington.

Een slap drama over het geheugenverlies van Gardner die haar ware liefde MacMurray niet meer kent. Opnieuw verfilmd als ISTANBUL.

Living in a Big Way

1947 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Gregory La Cava. Met o.a. Gene Kelly, Marie McDonald, Charles Winninger, Phyllis Thaxter en Spring Byington.

Kelly komt terug uit WO II om zijn oorlogsbruid te leren kennen, en komt in botsing met haar familie, die niets anders zijn dan nouveaux riches. Destijds een enorme flop, maar zo ontzettend slecht is de film nu ook weer niet. Kelly doet een aantal uitstekende dansnummers.

It Had To Be You

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Don Hartman en Rudolph Maté. Met o.a. Ginger Rogers, Cornel Wilde, Percy Waram, Spring Byington en Ron Randel.

Rogers is meer dan besluiteloos vóór elk huwelijk dat voor de deur staat, totdat de man uit haar dromen Wilde opduikt. Een luchtige, wonderlijke komedie.

Cynthia

1947 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Elizabeth Taylor, George Murphy, S.Z. Sakall, Mary Astor en Gene Lockhart.

Suikerzoete film over ziek meisje Taylor dat een uitlaatklep vindt in muziek; verspilling van goede acteurs. Scenario van Charles Kaufman en Harold Buchmandie het toneelstuk van Vina Delmar The Rich, Full Life bewerkten. Camerawerk van Charles Schoenbaum.

My Brother Talks to Horses

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Fred Zinnemann. Met o.a. 'Butch' Jenkins, Peter Lawford, Beverly Tyler, Edward Arnold en Spring Byington.

Deze klucht rond een aardige grap gaat amusant van start om dan snel vaart te verliezen en uitgesproken traag te eindigen.

Faithful in My Fashion

1946 | Komedie, Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1946. Komedie van Sidney Salkow. Met o.a. Donna Reed, Tom Drake, Edward Everett Horton, Spring Byington en Sig Ruman.

Uitgekauwde mengeling van romantiek en komedie: soldaat met verlof ontdekt dat zijn meisje een ander heeft. Goede acteurs, bekend verhaal.

Dragonwyck

1946 | Horror

Verenigde Staten 1946. Horror van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Gene Tierney, Walter Huston, Vincent Price, Anne Revere en Spring Byington.

Historische rilfilm. Plaats van handeling: een groot onheilspellend huis aan de Hudson. Goede rolbezetting, maar aan elkaar geplakte stukken, die niet naadloos in elkaar overgaan. De regie was eigenlijk voorbestemd aan Ernst Lubitsch; hij moest laten afweten wegens ziekte en Mankiewicz van oorsprong (scenario)schrijver - hij pende uiteraard het draaiboek voor deze prent - begon zijn carrière als regisseur. Camerawerk van Arthur Miller.

Thrill of a Romance

1945 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1945. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, Esther Williams, Frances Gifford, Henry Travers en Spring Byington.

Typische Williams zwem-romance met één goed liedje: 'I Should Care'. Scenario van Richard Connell en Gladys Lehman. Camerawerk van Harry Stradling.

The Enchanted Cottage

1945 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1945. Romantiek van John Cromwell. Met o.a. Dorothy McGuire, Robert Young, Herbert Marshall, Mildred Natwick en Spring Byington.

Fantasie in een huisje in New England, waar twee mislukkelingen de liefde vinden. Gevoelige bewerking van een toneelstuk van Arthur Pinero. Al eerder gefilmd in 1924.

Salty O'Rourke

1945 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Raoul Walsh. Met o.a. Alan Ladd, Gail Russell, William Demarest, Stanley Clements en Bruce Cabot.

Levendige verhaal over gladde oplichter Ladd die jockey Clements - een groot mispunt zoals achteraf zal blijken - wil tillen. Voor het zover is wil onderwijzeres Russell een stokje voor Ladds plannen steken.

A Letter for Evie

1945 | Romantiek

Verenigde Staten 1945. Romantiek van Jules Dassin. Met o.a. Marsha Hunt, John Carroll, Spring Byington, Hume Cronyn en Pamela Britton.

Inconsequente romantiek; Hunt verdeelt haar genegenheid tussen correspondentievriend Cronyn en zijn vriend Carroll.

I'll Be Seeing You

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van William Dieterle. Met o.a. Ginger Rogers, Joseph Cotten, Shirley Temple, Spring Byington en Tom Tully.

Overdreven David Selznick-sentiment. Rogers is een veroordeelde die met verlof naar huis mag en soldaat Cotten ontmoet die in de war is. Ze worden verliefd.

The Heavenly Body

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Alexander Hall. Met o.a. Hedy Lamarr, William Powell, James Craig, Fay Bainter en Henry O'Neill.

Hedy is hemels in deze sullige film. Astroloog Powell verdenkt zijn verwaarloosde vrouw Lamarr ervan dat ze hem ontrouw is.

Presenting Lily Mars

1943 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, Van Heflin, Fay Bainter, Richard Carlson en Spring Byington.

Vrolijke musical volgens een beproefd recept volgt een meisje dat droomt van een zangcarrière op Broadway. De hier 21-jarige Garland, als kind gelanceerd als 'the little girl with the great big voice' is uiteraard de attractie en haar liedjes zijn de hoogtepunten van dit sprookje. Heflin speelt de producent wiens aandacht de wannabe star probeert te trekken. Met succes uiteraard.

Heaven Can Wait

1943 | Komedie, Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten 1943. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Gene Tierney, Don Ameche, Charles Coburn, Marjorie Main en Laird Cregar.

Notoir rokkenjager en dandy Henry Van Cleve (Don Ameche) is overleden en meldt zich bij de poorten van de Hel, aangezien hij verwacht daar te zullen belanden. De duivel, hier aangesproken met Zijne Excellentie, is er niet van overtuigd dat Van Cleve noodzakelijkerwijs de lift naar 'beneden' moet nemen en onderwerpt hem aan een verhoor. In flashbacks passeert het leven van de zojuist gestorvene de revue. Dit originele sprookje, de enige film die regisseur Ernst Lubitsch in Technicolor maakte, is een bewerking van het toneelstuk 'Birthday' van de Amerikaans-Hongaarse scenarioschrijver Leslie Bush-Fekete.

The War Against Mrs. Hadley

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Harold Bucquet en Harold S. Bucquet. Met o.a. Edward Arnold, Fay Bainter, Richard Ney, Sara Allgood en Spring Byington.

Een redelijk WO II-verhaal over matrone Bainter die niet wil bijdragen aan de oorlogsinspanningen.

The Vanishing Virginian

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Kathryn Grayson, Frank Morgan, Spring Byington, Natalie Thompson en Juanita Quigley.

Een zwak drama over de beweging voor vrouwenrechten in het Zuiden van de VS.

The Affairs of Martha

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Jules Dassin. Met o.a. Marsha Hunt, Richard Carlson en Spring Byington.

Een klein stadje staat op zijn kop als een dienstmeisje een boek schrijft over haar werkgevers. Plezierig vertier.

Roxie Hart

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van William A. Wellman. Met o.a. Ginger Rogers, Adolphe Menjou, George Montgomery, Lynne Overman en Nigel Bruce.

Beweeglijke persiflage op de Roaring Twenties met Rogers op zoek naar publiciteit en terechtstaand wegens moorden, met Menjou als haar theatrale advocaat. Dolkomische verwikkelingen maken de zwakke plekken weer goed.

Rings on Her Fingers

1942 | Romantiek, Misdaad

Verenigde Staten 1942. Romantiek van Rouben Mamoulian. Met o.a. Henry Fonda, Gene Tierney, Laird Cregar, Spring Byington en Marjorie Gateson.

Oplichtster Tierney wordt verliefd op Fonda in plaats van hem te misbruiken. Doorsneeromantiek met goede rolbezetting.

When Ladies Meet

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Joan Crawford, Robert Taylor, Greer Garson, Herbert Marshall en Spring Byington.

Aantrekkelijke sterren in een voortploeterende nieuwe versie van de Ann Harding/Myrna Loy-film uit 1933 naar Rachel Crothers toneelstuk. Schrijfster Crawford houdt van Marshall die met Garson is getrouwd. Taylor houdt van Crawford. Deze praatmarathon over vrouwenrechten is niet meer actueel. Taylor en Garson proberen tevergeefs leven in de film te blazen. Ook bekend als STRANGE SKIRTS.

The Devil and Miss Jones

1941 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Jean Arthur, Robert Cummings, Charles Coburn, Spring Byington en S.Z. Sakall.

Ontevredenheid bij het grote warenhuis van de steenrijke Coburn. Incognito gaat hij op de schoenenafdeling werken waar hij kennismaakt met Cummings, die de oproerkraaier blijkt te zijn. Naarmate hij meer en meer te weten komt, groeit zijn medegevoel voor het personeel. Een verrukkelijke, zeer onderhoudende sociale komedie. Byington is een oudere verkoopster en Arthur is Miss Jones. Het script is van Norman Krasna.

Meet John Doe

1941 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Drama van Frank Capra. Met o.a. Gary Cooper, Barbara Stanwyck, Edward Arnold, Walter Brennan en Spring Byington.

Wanneer jongste verslaggeefster Stanwyck samen met veertig anderen wordt ontslagen door krantenmagnaat Arnold, vindt zij op haar bureau de brief van een werkloze lezer - John Doe - die dreigt zich van het dak van het gemeentehuis te storten, als hij geen werk krijgt. Ze haalt hoofdredacteur Gleason over om free- lance een kolom over John Doe te maken, die razend populair wordt. Dan moet John Doe ook in levende lijve worden gevonden in de persoon van de werkloze baseball-prof Cooper. Als Cooper ingezet wordt voor een nationale liefdadigheidsactie, stuiten Stanwyck en hij op politieke corruptie waarbij baas Arnold betrokken is. Capra-Americana als gewaagde antikapitalistische maatschappijkritiek. Door zijn idealisme te lang, maar toch interessant. Veel bestaande (her-uitgebrachte) kopieën duren 123m. Ook in omloop als ingekleurde versie.

Ellery Queen and the Perfect Crime

1941 | Thriller

Verenigde Staten 1941. Thriller van James Hogan. Met o.a. Ralph Bellamy, Margaret Lindsay, Charley Grapewin, Spring Byington en H.B. Warner.

Er is überhaupt niets perfect aan deze film over de moord op een louche effectenmakelaar. Zie ook: 'Ellery Queen'- serie.

Arkansas Judge

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Frank McDonald. Met o.a. Leon Weaver, Frank Weaver, June Weaver, Roy Rogers en Spring Byington.

De tweede Weaver-film waarin Roy Rogers speelde. Rond de Weavers heeft Republic een hele serie films gemaakt en die is niet slecht. In deze aflevering is er veel kabaal om 50 gestolen dollars waarbij iedereen iedereen beschuldigt. Roy speelde in de film een advocaat maar voelde zich duidelijk niet happy. Het zou dan ook de laatste maal zijn dat hij buiten zijn westernserie om in een ander genre zou spelen.

The Blue Bird

1940 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1940. Familiefilm van Walter Lang. Met o.a. Shirley Temple, Spring Byington, Nigel Bruce, Gale Sondergaard en Eddie Collins.

Overdreven Temple-geval naar een klassiek verhaal over een meisje dat het ware geluk zoekt; langzaam van tempo, maar mooi gefilmd. De brand in het bos is een hoogtepunt.

My Love Came Back

1940 | Romantiek

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Curtis Bernhardt. Met o.a. Jeffrey Lynn, Eddie Albert, Jane Wyman, Charles Winninger en Spring Byington.

Deze bescheiden maar onderhoudende romantische vertelling presenteert ons De Havilland als violiste, op zoek naar haar echtgenoot.

Lucky Partners

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Lewis Milestone. Met o.a. Ronald Colman, Ginger Rogers, Jack Carson, Spring Byington en Cecilia Loftus.

Schilder Colman wenst veel geluk toe aan het jonge verkoopstertje Rogers. Ze is erg onder de indruk van de jongeman en koopt een loterijbriefje. Ze spreken af dat als ze mocht winnen, ze samen een reis zullen maken. Dit valt echter niet in goede aarde bij haar verloofde Carson. Een scenario, geschreven door Allan Scott en John Van Druten, dat alle finesse en delicate humor uit het originele verhaal, Bonne Chance van Sacha Guitry mist, hoezeer de acteurs ook hun best doen om sprankelend en wervelend over te komen. Destijds was het een groot succes, nu blijft het een gedeeltelijk leuk curiosum. In beeld gezet door Robert de Grasse. Guitry schreef en regisseerde de originele Franse versie in 1935 waarin hij tevens de hoofrol vertolkte.

Laddie

1940 | Romantiek

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Jack Hively. Met o.a. Tim Holt, Virginia Gilmore, Joan Carroll, Spring Byington en Robert Barrat.

De derde verfilming van dit verhaal. Een boer (Holt) en zijn Engelse vriendin (Gilmore) spelen de hoofdrollen in dit vrij sentimentele verhaal dat echter goed werd verfilmd. Het was een van de weinige rollen van Tim Holt naast zijn westerns.

A Child Is Born

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Lloyd Bacon. Met o.a. Geraldine Fitzgerald, Jeffrey Lynn, Gladys George, Gale Page en Spring Byington.

Enigszins gladde, maar ontroerende nieuwe verfilming van LIFE BEGINS over de dagelijkse routine op een kraamafdeling, waar gevangene Fitzgerald terechtkomt als ze naar het ziekenhuis gestuurd wordt om er haar baby te krijgen.

The Story of Alexander Graham Bell

1939 | Biografie

Verenigde Staten 1939. Biografie van Irving Cummings. Met o.a. Don Ameche, Loretta Young, Henry Fonda, Charles Coburn en Spring Byington.

Ameche schmiert soms in de hoofrol, maar het onderhoudende verhaal over de uitvinder kreeg van 20th Century-Fox een sjieke produktie.

You Can't Take It With You

1938 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Frank Capra. Met o.a. James Stewart, Jean Arthur, Lionel Barrymore, Edward Arnold en Mischa Auer.

Oscar voor Beste Film, en een Oscar voor Beste Regisseur (Frank Capra). Dat was de verdiende oogst van deze Broadway-verfilming, met James Stewart in zijn doorbraakhoofdrol als de telg van een zakenfamilie. Jonge excentriekeling in de dop Alice (Jean Arthur) speelt zijn zoetelief, waarbij het vermaak ontspruit uit de botsing tussen de twee zeer van elkaar verschillende families. Ergo: de zakelijke en de creatieve kant van Amerika. Stewart is sprankelend, ogenschijnlijk onbewust van script, camera's en regie. Capra was bijzonder in z'n sas met Stewart, en huurde hem aansluitend in voor de kaskraker Mr. Smith Goes to Washington.

Penrod and His Twin Brother

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van William McGann en William C. McGann. Met o.a. Billy Mauch, Bobby Mauch, Frank Craven, Spring Byington en Charles Halton.

Penrod krijgt de schuld voor iets wat hij niet gedaan heeft; het antwoord is zijn dubbelganger, die de werkelijke schuldige is. De film weet vagelijk de sfeer te vangen van het provinciaals Amerika rond 1900.

Jezebel

1938 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Drama van William Wyler. Met o.a. Bette Davis, Henry Fonda, George Brent, Margaret Lindsay en Donald Crisp.

Davis won haar tweede Oscar als een verleidelijke en stormachtige zuidelijke schone die te ver gaat en haar verloofde Fonda jaloers maakt; Bainter kreeg ook een Oscar als sympathieke tante. Een mooie productie en alle acteurs zijn bijzonder goed. Scenario van Clemens Ripley, Abem Finkel, John Huston, Robert Bruckner naar een toneelstuk van Owen Davis Sr. Camerawerk van Ernest Haller.

The Green Light

1937 |

1937. Frank Borzage. Met o.a. Henry O'Neill, Spring Byington, Cedric Hardwicke, Margaret Lindsay en Anita Louise.

Davis won haar tweede Oscar als een verleidelijke en stormachtige zuidelijke schone die te ver gaat en haar verloofde Fonda jaloers maakt; Bainter kreeg ook een Oscar als sympathieke tante. Een mooie productie en alle acteurs zijn bijzonder goed. Scenario van Clemens Ripley, Abem Finkel, John Huston, Robert Bruckner naar een toneelstuk van Owen Davis Sr. Camerawerk van Ernest Haller.

Penrod and Sam

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van William McGann en William C. McGann. Met o.a. Billy Mauch, Frank Craven, Spring Byington, Craig Reynolds en Bernice Pilot.

Deze familieachtige film, gebaseerd op Booth Tarkington- personages, vertelt het verhaal van Mauch die bij bankovervallen betrokken raakt.

Green Light

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Errol Flynn, Anita Louise, Margaret Lindsay, Cedric Hardwicke en Erin O'Brien-Moore.

Toegewijde dokter geeft praktijk op als een patiënt sterft op zijn operatietafel; geen rol die je van Flynn zou verwachten, maar het resultaat is interessant. Gebaseerd op een roman van Lloyd C. Douglas.

A Family Affair

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van George B. Seitz. Met o.a. Lionel Barrymore, Mickey Rooney, Spring Byington, Cecilia Parker en Eric Linden.

De eerste exponent van de bescheiden maar uiterst succesvolle `Andy Hardy`-serie. Deze gemoedelijke film draait rond rechter Hardy (Barrymore), die diverse gezinsproblemen moet oplossen, terwijl hij zijn best doet om opnieuw gekozen te worden. Een geslaagde kennismaking met de sentimentele charme van het leven op het Amerikaanse platteland volgens de geïdealiseerde opvatting van Louis B. Mayer. In de rest van de serie werden de rollen van Byington en Barrymore achtereenvolgens overgenomen door Fay Holden en Lewis Stone. Gebaseerd op het toneelstuk Skidding van Aurania Rouverol. Zie ook: 'Andy Hardy'- serie.

Theodora Goes Wild

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Richard Boleslawski. Met o.a. Irene Dunne, Melvyn Douglas, Thomas Mitchell, Thurston Hall en Rosalind Keith.

Dunne's eerste hoofdrol in een verrukkelijke komedie over een kleinsteeds vrouwtje dat een geruchtmakende bestseller schrijft en verliefd wordt op een bijdetijdse Newyorker die het boek illustreert. Een niemendalletje vol onverwachte wendingen.

The Voice of Bugle Ann

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Lionel Barrymore, Maureen O'Sullivan, Eric Linden, Dudley Digges en Spring Byington.

Een sentimenteel verhaal over de opmerkelijke eigenaar van een hond die wraak neemt op de persoon die het dier doodde. Niet steeds overtuigend.

The Girl on the Front Page

1936 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1936. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Gloria Stuart, Edmund Lowe, Spring Byington, Reginald Owen en David Oliver.

Stuart gaat onder een schuilnaam bij haar eigen krant werken. Met een collega weet zij een mysterie te ontrafelen. Puur amusement. Naar een verhaal van Roy en Marjorie Chanslor. Goede hoofdrol van Lowe die ook prima medespelers heeft.

Werewolf of London

1935 | Horror

Verenigde Staten 1935. Horror van Stuart Walker. Met o.a. Henry Hull, Warner Oland, Valerie Hobson, Lester Matthews en Spring Byington.

Een ouderwetse maar nog steeds spannende thriller met Hull als geleerde die getroffen wordt door de vloek van verandering in een weerwolf en als dolle moordenaar Londen onveilig maakt. Oland is goed als een geheimzinnige persoon die Hull waarschuwt voor het dreigende gevaar.

Way Down East

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Henry King. Met o.a. Rochelle Hudson, Henry Fonda, Russell Simpson, Slim Summerville en Spring Byington.

Een romantische melodrama spelend in New England. Hetzelfde verhaal als bij de zwijgende film uit 1920, maar deze nieuwe versie met geluid is zwakker.

The Great Impersonation

1935 | Horror, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1935. Horror van Alan Crosland. Met o.a. Edmund Lowe, Valerie Hobson, Vera Engels, Henry Mollison en Lumsden Hare.

Remake van film uit 1921 over een Duitser die een Engelse edelman vermoordt en diens plaats inneemt. Sfeervol en spannend.

Love Me Forever

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Victor Schertzinger. Met o.a. Grace Moore, Leo Carrillo, Robert Allen, Spring Byington en Douglass Dumbrille.

Een vermakelijke musical over een uitgerangeerde zangeres die op miraculeuze wijze weer aan de top komt en een ster wordt. De goede rolverdeling hielp Moore om ook echt een ster te worden.

Little Women

1933 | Komedie, Romantiek, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1933. Komedie van George Cukor. Met o.a. Katharine Hepburn, Joan Bennett, Paul Lukas, Frances Dee en Jean Parker.

Deze film biedt oneindig veel plezier hoeveel keren je hem ook gaat bekijken; een trouwe, mooie bewerking van Alcott's roman over vier zusters, die samen met hun moeder wonen, terwijl vader in het leger zit en moet vechten. Victor Heerman en Sarah Y. Mason kregen terecht een Oscar voor het scenario. Uitstekende rolverdeling. Gesitueerd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in een klein stadje in Massachusetts. In 1949 opnieuw gefilmd en 1978 nog eens als tv-film.