Oleg Zhakov

Acteur

Oleg Zhakov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Front za Liniei fronta

1978 | Oorlogsfilm

SU 1978. Oorlogsfilm van Igor Gostev. Met o.a. Viacheslav Tikhonov, Oleg Zhakov, Ivan Lapikov, Evgeny Matveyev en Igor Ledogorov.

Een spannende oorlogsfilm over de strijd van de Sovjets tegen de Duitsers tijdens WOII. De film houdt zich bezig met de manoeuvres van een eenheid, die onder commando staat van Majoor Mlynsky en die opdrachten uitvoert van Hoogste Commando van de Sovjets achter de vijandelijke linies. USA-titel: A FRONT BEHIND THE FRONT LINE.

Frontoviye podrugi

1941 | Oorlogsfilm

SU 1941. Oorlogsfilm van Victor Eisimont. Met o.a. Zoya Fyodorova, Boris Blinov, Andrei Abrikosov, Yuri Tolubeyev en Oleg Zhakov.

Dit liefdesverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Russisch-Finse oorlog van 1939-40. De film was zeer populair omdat iedere sensatie vermeden werd, zonder de ontberingen van de oorlog te verbergen. Vanwege de anti-Finse toon werd de film niet in de USA uitgebracht. In plaats daarvan werd er een nieuwe versie gemaakt in Hollywood, onder de regie van de Rus Ozep (THREE RUSSIAN GIRLS, 1943).

Depoetat baltiki

1937 | Biografie

SU 1937. Biografie van Alexander Zarkhi en Josif Heifits. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, M. Domasheva, Boris Livanov, Oleg Zhakov en A. Melnikov.

Gedeeltelijk naar het leven van de wetenschapper K.A. Timiriazev vertelt deze biografische film het verhaal van een Russische geleerde die zich, ondanks de afwijzende houding van zijn vrienden, bij de Bolsjewieken aansluit en als vertegenwoordiger wordt gekozen door de zeelieden van de Baltische vloot. Sterke uitbeelding van een karakterverandering en het daarmee gepaard gaande innerlijke conflict.

My iz Kronstadt

1936 | Oorlogsfilm

SU 1936. Oorlogsfilm van Yefim Dzigan. Met o.a. Vasili Zaichikov, Grigori Bushuyev, Oleg Zhakov, Raisa Yesipova en P. Kirillov.

Een drama over de Bolsjewistische verdediging van Petrograd in 1919 tegen de 'Witte' strijdkrachten. De film werd gemaakt naar Een optimistische tragedie van Vsevolod Vishnevsky, waarvoor hijzelf het scenario schreef. In het monumentale en het gebruik van de massa als acteur, herinnert de film aan Eisensteins PANTSERKRUISER POTEMKIN. De expressieve fotografie benadrukt de revolutionaire betekenis van de gebeurtenissen. Ook bekend als WE ARE FROM KRONSTADT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oleg Zhakov op televisie komt.

Reageer