Lukas Hobi

Producer

Lukas Hobi is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Papa Moll

2017 |

Duitsland 2017. Manuel Flurin Hendry. Met o.a. Stefan Kurt, Maxwell Mare, Yven Hess, Luna Paiano en Lou Vogel.

Papa Moll is een stuntelend stripfiguur van wijlen Zwitserse schilder en cartoonist Edith Oppenheim-Jonas. Het personage ontsproot begin jaren vijftig in opdracht van de lokale jeugdzorg als tegenwicht voor alle Amerikaanse strips. Na stripboeken, spelletjes, radio-avonturen en zelfs een pretparkje was het in 2017 dan eindelijk tijd voor een speelfilm. Papa Moll is alleen thuis met de kinderen, maar hij moet overwerken in de chocoladefabriek, en er is een circus in de stad. Grappig Zwitsers amusement van weleer, voor jong en nostalgisch oud. In Zwitserland genomineerd voor beste acteur en beste montage.

Die göttliche Ordnung

2017 | Drama

Zwitserland 2017. Drama van Petra Biondina Volpe. Met o.a. Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig en Sibylle Brunner.

Zwitserland, 1971. Nora is een jonge huisvrouw die vanaf het platteland weinig mee krijgt van de wereldwijde sociale onrusten. Als zij weet krijgt van de feministische beweging komt hier verandering in. Ze besluit zich bij hen aan te sluiten en op de barricades te gaan staan voor het vrouwenstemrecht.

Traumland

2013 | Drama

2013. Drama van Petra Biondina Volpe. Met o.a. Luna Zimic Mijovic, André Jung, Ursina Lardi en Devid Striesow.

Tegen de achtergrond van besneeuwd, kil ogend Zürich vlecht scenariste-regisseuse Volpe in haar tweede film verschillende levensverhalen door elkaar. Een door zijn vrouw verlaten man, een eenzame Spaanse weduwe die hunkert naar aandacht, een sociaal werkster, een jonge prostituee van Bulgaarse afkomst: allemaal worstelen ze met eigen sores. De opzet van een mozaïekfilm rond Kerstmis werkt wel aardig, maar veel diepgang heeft dit stadsdrama niet te bieden. Prima rol, als de straathoer, van de jonge Bosnische Mijovic die aan een internationale acteercarrière werkt.

Im Namen der Gerechtigkeit

2001 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 2001. Thriller van Stefan Jäger. Met o.a. Martin Schenkel, Mathias Gnädiger, Brigitte Beyeler, Anne-Marie Blanc en Daniel Bill.

Dorpskoddebeier Daniel Jentsch (Schenkel) bevindt zich in een lastig parket als een geheimzinnige afperser in het hoogseizoen het dorp onder een lawine dreigt te begraven. Hij wil van zijn terroristische actie afzien in ruil voor het hoofd van Daniels vader Adalbert (Gnädiger), de machtigste man ter plekke. Wie koestert er een wrok tegen Adalbert? Spannend verhaal in een fictief skioord in Wallis met veel toeristen, besneeuwde hellingen en de bedrijvige Zwitserse middenstand. Het scenario is van regisseur Jäger en Oliver Keidel. Het camerawerk is van Stefan Runge. Ook bekend als WHITE FEAR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lukas Hobi op televisie komt.

Reageer