de talenten van de pitch zijn bekend!

Uit 305 aanmeldingen zijn er negen jonge makers gekozen die dit jaar mee mogen doen met de VPRO Dorst Pitch. De talenten zijn hiermee in de race om hun eigen programma-idee te ontwikkelen met VPRO Dorst!

Ze krijgen masterclasses, maak-challenges en scherpen hun idee flink aan, waarna zij hun plan gaan Pitchen voor de hoofdredactie van de VPRO!

Verlies deze makers niet uit het oog en hou ze hier goed in de gaten. 

Pete en de Bananen

Pete Wu noemt zichzelf een banaan: Chinees van buiten ('geel') en Nederlands van binnen ('wit'). In de driedelige documentaireserie Pete en de bananen gaat hij opzoek naar het mooiste wat er is: de liefde. Want voor een banaan als Pete gelden andere regels in de liefde, hij staat tussen twee vaak botsende culturen in. Zijn ouders zouden het liefst zien dat Pete met een Chinese vrouw thuis zou komen. De westerse datingmarkt, waar hij door zijn Chinese uiterlijk niet altijd als begeerlijk wordt gezien, stelt weer hele andere eisen. Hoe ga je hiermee om? En nog belangrijker, wat wil Pete zelf eigenlijk? Dit gaat hij onderzoeken met andere 'bananen'. Een zoektocht naar liefde tussen twee werelden in. 

ben jij onze nieuwe stagiair?

volg vpro dorst