Ah gossie, 2019 is echt weer voorbij gevlogen he jongens?!
Bi-zar gewoon. Bij Dorst gaan we graag mee in de huidige tijdsgeest, maar dan wel op onze eigen manier. Daarom presenteren wij jullie hier: de enige echte essentiële eindejaarslijstjes. Speciaal van ons, voor jullie. Geniet ervan rakkers!

Goeie genade, dat hebben we weer overleefd. Neefjes Bart, Nick en Panther gilden hun amandelen zo op tafel omdat ze een heel halfuur geen Fortnite mochten spelen; oom Jerry had natuurlijk weer ruzie met oom Henk de kluizenaar omdat hij verzocht dat iedereen hem vanaf heden Henk-Shui moet noemen; je overspannen moeder riep louter “Hou. Allemaal. Nou. Eens. Op. JA VERDOMME KRIJG TOCH ALLEMAAL HET HEEN EN WEER!!”; terwijl oma Gerda de garnalencocktail omstootte waar nicht Jolijn zo hard aan heeft zitten werken, omdat oma binnen het uur al twaalf bittertjes achterover had zitten klokken. Pfoe. Maar goed, je leeft in ieder geval nog.

We begrijpen het: je oren suizen nog steeds van alle kakofonie. Daarom verdien jij het om even lekker bij te komen. Om lekker even alleen te zijn met wat oorplezier. Om weer wat te kunnen voelen. Om Kerst weer te vergeten.

Luister en huiver met deze vijf podcasts / Dorst-klassiekers.

over Mijn vader is een afhaalchinees

In Mijn vader is een afhaalchinees gaat journalist Felicia Alberding op zoek naar de verhalen achter Neerlands grootste culinaire hits van buiten onze grenzen. Een podcast waarin ze eten als smeermiddel van onze samenleving onder de loep neemt. Is onze maag soms toleranter dan ons hoofd? Luister naar Mijn vader is een afhaalchinees via ► iTunes ► Stitcher of via www.vpro.nl/mijnvaderiseenafhaalchinees

over Sterk Water

Sterk Water is een zesdelige podcast met sterke verhalen van Terschelling. Persoonlijke verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Het zijn verhalen die zich op geen enkele andere plek kunnen afspelen dan op het eiland. De serie is te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed, ►Stitcher of via www.vpro.nl/sterkwater

over Het maakbare geweten

In de driedelige podcastserie Het maakbare geweten ontrafelen makers Robin en Ruben de werking van het magische geweten. Wat is het eigenlijk? Maakt het ook fouten? Hoe beïnvloedbaar is het geweten en is het wel te vertrouwen? Luister naar de serie via ►iTunes, ►Stitcher, de ►RSS-feed of via www.vpro.nl/hetmaakbaregeweten.

over Bob

Bob is een zesdelige podcast over Elisa, vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder  niet meer kan zwijgen. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan? Alle afleveringen staan online. Luister de serie via ►iTunes, ►Stitcher of de ►RSS-feed of via www.vpro.nl/bob

over Iets doen, hoe doe je dat?

Je wilt een tastbare bijdrage leveren aan een betere wereld. Je wilt iets doen. Maar iets doen, hoe doe je dat? In deze driedelige podcast komt maker Nikki Dekker achter haar like-machine vandaan en gaat op pad. De straat op, langs deuren en protesten. In haar zoektocht spreekt ze allerlei mensen die Nederland veranderen, zoals oud-politica Hedy d’Ancona, kunstenaar Tinkebell en hoogleraar Willem Schinkel, om erachter te komen hoe we de wereld beter kunnen maken: als activist, politicus, of gewoon als jezelf. Luister de serie via ►iTunes, ►RSS-feed, ►Stitcher of via www.vpro.nl/ietsdoen.