Ah gossie, 2019 is echt weer voorbij gevlogen he jongens?!
Bi-zar gewoon. Bij Dorst gaan we graag mee in de huidige tijdsgeest, maar dan wel op onze eigen manier. Daarom presenteren wij jullie hier: de enige echte essentiële eindejaarslijstjes. Speciaal van ons, voor jullie. Geniet ervan rakkers!

Dit jaar wordt anders, dit keer ga jij knallend 2020 in. Stressvrij een goed technofeestje uitzoeken, al je vrienden zijn het unaniem eens over welke party jullie gaan pakken, níemand heeft verplichtingen met hun veel te aanhankelijke partners, Larissa is daadwerkelijk haar belofte nagekomen en heeft de sterretjes meegenomen, zelfs de treinen rijden dit jaar gewoon de hele nacht door. 

Althans, dat had je gehoopt. Jouw nieuwjaarsplannen deugden eigenlijk vanaf het eerste moment al niet. Voordat je het weet staan Larissa en je andere vrienden na veel tumult, gezeik en een sterretjes-loze avond het eelt op de oogkassen te rollen in een of andere donkere bunker op een industrieterrein in Rotterdam-zuid met duistere experimentele Slavische hardbass dat door de speakers pompt. De treinen rijden tóch niet. Je kan nergens logeren. Je wordt beroofd door de cast van Oh-Oh-Cherso. 

Ja, misschien heb je het allemaal verdrongen. Maar die oh zo ambitieuze plannen waren misschien een beetje gedoemd te mislukken. Wat leren we hier nou van? Weet ik niet, maar misschien steek je van deze vijf Dorst-klassiekers wel nog eens wat op.

Vilshult

Vilshult. Wie kent ‘m niet? De zwart-witfoto van een Amsterdamse gracht met op de voorgrond een rode fiets. Je hebt hem vast weleens in een hotelkamer of studentenhuis zien hangen.  Maker Tom Roes ging op zoek naar het uitzonderlijke verhaal achter een middelmatige foto. 

Van het een kwam het ander

In de vijfdelige animatieserie Van het een kwam het ander nemen drie jonge makers verrassende plotwendingen in de geschiedenis onder de loep. In de geschiedenis kunnen kleine gebeurtenissen grote gevolgen hebben. Maar wat leidde eigenlijk tot wat? Bekijk alle afleveringen én lees alle longreads via dit linkje.

Brieven van Pancho

Regelmatig ontvangt Shay Kreuger brieven uit de bajes. Het radiostation FunX, waar zij DJ is, staat namelijk vaak aan in gevangenissen. Sinds een half jaar schrijft ze een van deze gevangenen terug, Pancho. In deze driedelige serie gaat Shay op onderzoek uit en spreekt ze mensen die meer ervaring hebben met brieven uit de bajes. Bekijk hier de hele serie.
 

Goin' Rectal

De band Rectum Raiders geeft zichzelf een jaar om succesvol te worden. Wat gebeurt er met een groep jongens aan de vooravond van het verwezenlijken van hun grote droom? Bekijk het in deze documentaire!

Credo

Credo is een korte film van Maurice de Bruijne over de oude, eenzame Otto. Hij heeft zijn leven lang gebeden en wacht al net zo lang op antwoord terug. Als een hemels licht zijn woonkamer binnenvalt lijkt het eindelijk zover te zijn en duikt Otto met zijn laatste beetje energie in een vervreemdende zoektocht.