Onder de titel ‘De voorspelling’ tonen acht topwetenschappers in de Paradisolezingen 2022 hoe uiteenlopende modellen de wereld van morgen vormgeven en dichterbij brengen. Zij laten zich inspireren door de natuur, natuurlijke eigenschappen en het brein, en ze nemen ons mee naar de toekomst, het verre verleden en over de rand van een zwart gat. Online bijwonen? Als VPRO lid krijgt u korting!

Om het allerkleinste, het allergrootste en alles wat daartussen zit te begrijpen en verklaren, maakt de natuurwetenschap gebruik van modellen. Met behulp van die modellen kunnen theoretische voorspellingen experimenteel worden getoetst en worden onbereikbare dimensies tastbaar.
Acht toonaangevende wetenschappers presenteren hun modellen voor de wereld van morgen op uiteenlopende terreinen van wetenschap: informatica, astronomie, geowetenschappen, biofysica, luchtvaarttechnologie, deeltjesfysica, en neurale netwerken.

Voor het volledige programma 2022 en inhoudelijke details over de lezingen en kaartverkoop klik hier

VPRO leden krijgen korting en betalen 15,- ipv 17,50 euro.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van Koninklijke Nederlandse Akademie van WetenschappenKoninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMet dank aan Rijksmuseum Boerhaave en VPRO.