Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? In Sander en de kloof stelt Sander Schimmelpenninck de vermogens- en kansenongelijkheid aan de kaak. Als telg uit een welvarende familie weet hij als geen ander hoeveel mogelijkheden de rijken hebben en vraagt hij zich af of deze economisch welgestelden niet veel meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor het algemeen belang. Wat moet er gebeuren om de kloof te dichten?

Tijdens de meet up kijken we samen de laatste aflevering van de serie. Aansluitend volgt onder leiding van Maaike Schoon een gesprek met meerdere gasten waaronder de Amsterdamse wethouder voor Onderwijs, Armoede en Inburgering Marjolein Moorman (PvdA); wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Vincent Karremans (VVD); voormalig partijvoorzitter SP  Ron Meyer; de Engelse economische commentator Grace Blakeley (via zoom); de Iraans-Deense oprichter van Millionaires for Humanity Djaffar Shalchi en community engagement manager Mie Hansen, die pleiten voor belastingverhoging van de allerrijksten; columnist, oprichters van Leren voor de toekomst Darine en Salsabil El Houfi; adviseur bij raad voor volksgezondheid en samenleving Tim 'S Jongers; columnist Eveline van Rijswijk; Sander Schimmelpenninck én het publiek.

Ook wordt de winnaar van de essaywedstrijd bekend gemaakt.

In tegenstelling tot de aankondiging in de VPRO gids, start de avond niet om 20.00 uur, maar om stipt 19.30 uur.

Djaffar Shalchi

Mie Hansen

coronamaatregelen

Met de versoepelingen (vanaf 18 februari) mag er publiek in de zaal aanwezig zijn. Aanmelden is noodzakelijk.

Het coronatoegangsbewijs vervalt pas 25 februari, dus bij de entree van Pakhuis de Zwijger wordt bezoekers nog wel gevraagd om hun coronatoegangsbewijs. Dit is een QR code, te verkrijgen door middel van een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs. U kunt deze tonen via de Corona check app, of een uitgeprinte versie meebrengen. Het gele boekje is geen geldig toegangsbewijs.
Er kan ook naar je ID worden gevraagd (paspoort/rijbewijs).

Na afloop van de meet-up (rond 21.50 uur) is het mogelijk om nog na te praten en -borrelen in het cafe van Pakhuis de Zwijger. De bar bij de grote zaal blijft gesloten.

Bedankt voor je medewerking en graag tot ziens op 24 februari!

Meld je nu hier aan voor het online- of fysieke event!

Ron Meyer

praktische informatie

Sander en de kloof meet up
donderdag 24 februari 2022

ontvangst fysiek: 19.00 uur (aanmelden verplicht)
aanvang: 19.30 uur
einde circa 21.50 uur

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

De toegang is gratis.