Nadia Moussaid spreekt de jonge en veelbelovende choreografen en dansers Gregory Maqoma en Juanjo Arqués over hun werk.

Aflevering vier draait helemaal om dans. Dat zie je niet vaak op televisie.

naar de aflevering→

wat is er Holland aan dit festival? en nog acht domme vragen

ontdek de VR-installatie van Michel van der Aa


Muziektheater, virtual reality en beeldende kunst komen samen in Eight. Een nieuw, innovatief werk van componist en regisseur Michel van der Aa. Het is een ervaring van vijftien minuten die je ondergaat in je eentje in een donkere ruimte. Elke dag van het Holland Festival te beleven en daarna reist Eight de wereld over. De muziek die tijdens de installatie speelt, vormt het middelpunt van een nieuw album dat later dit jaar wordt uitgebracht.

Eight zit in de voorselectie voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 van het Nederlands Film Festival, waar het van 27 september t/m 5 oktober gratis te zien is op de Interactive Expo.

De nalatenschap van fotograaf Robert Mapplethorpe

Stijve piemels, leren pakjes en blote lichamen. Dit kun je verwachten bij foto-expositie Eyes on Robert in de Melkweg, Amsterdam (nog te zien t/m 31 juli). Die laat zich inspireren door het naakte en provocerende werk van Robert Mapplethorpe uit de jaren '70 en '80.

In samenwerking met het Holland Festival opende de expositie 18 juni. Wij spraken vlak daarvoor af met een van de fotografen, Dylan van Vliet, die ons vertelt wat er zo bijzonder is aan het werk van Mapplethorpe en waarom dat vandaag nog zo belangrijk is.

VPRO en Holland Festival

Jaarlijks verslaat de VPRO het Holland Festival in diverse radio- en tv-uitzendingen. Prominente gasten op het gebied van theater, dans en muziek worden geïnterviewd en daarnaast zijn er reportages en achtergronden.

het festival

Dit jaar van 29 mei - 23 juni, zoals altijd in Amsterdam. Meer weten over Holland Festival?