Sushi out of the box

Koken met konijnen

Sushi, maar niet zomaar sushi: met insecten?! Eet je sushi als een echte baardagaam, met krekels, sprinkhanen en meelwormen! Dip in de Japanse mayonaise en geniet samen met je reptielenvriend.

ingrediënten

gevriesdroogde insecten

voor beest en baas

  • meelwormen
  • krekels
  • sprinkhanen

Stap 1

Japanse mayonaise (voor baas)

Doe het eigeel in een keukenmachine. Doe daar ook de mosterd, zout en rijstazijn bij. Mix! Doe daarna beetje bij beetje de olie er bij. Beetje bij beetje is belangrijk, anders gaat de Japanse mayonaise schiften en dat wil je niet. Als je alle sojaolie hebt toegevoegd, is je mayo klaar! Deze mayo en de sojasaus is alleen voor het baasje.

Stap 2

de vulling

Begin met de komkommer. Snij deze even lang als het sushivel breed is. Snij daarna de komkommer in de lengte in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Deze kun je lekker snacken tijdens het koken! Snij het kopje en kontje van de wortel er af. Snij daarna de wortel ook in dunne reepjes. Snij de broccoli in stukjes en blend! Doe hetzelfde met de bloemkool. Vijzel de meelwormen tot ze fijn zijn.

Stap 3

de sushi

It’s rolling time! Leg een zeewier vel neer en bestrijk deze met een laagje geblende bloemkool. Zorg er voor dat aan beide kanten van het sushi-vel ruimte over is: ongeveer 3 cm aan de ene kant en een vingerbreed aan de andere kant. Strooi de meelwormvijzel over het bloemkoollaagje en leg hier wat reepjes wortel bovenop. Dip je vinger in een schaaltje water en bestrijk de onbedekte stukjes sushivel met je natte vinger. Hierdoor blijft de sushirol plakken als je hem oprolt.

Variaties

Maak ook een rol met broccoli en krekels en een rol met bloemkool, broccoli en sprinkhanen. Snij de rol in plakjes met een scherp mes, met een zagende beweging. Geef de sushiplakjes naturel aan je beessie en eet zelf met de sojasaus en zelfgemaakte Japanse mayo. Itadakimasu (eet smakelijk)! 

bloemkool, meelworm en wortel
broccoli en krekels
bloemkool, broccoli en sprinkhanen