koken met konijnen

clafoutis-pour-tous-les-amis

Deze heerlijke appel-kersentaart is niet alleen geschikt voor baas, maar ook voor hond, rat, hamster, varken, paard én kip! Pak snel je staafmixer er bij, maak die taart!

Dit recept is geschikt voor:

Hond | Rat | Hamster | Varken | Paard | Kip

Let op:

In de ingrediëntenlijst en in het recept wordt vermeld wat enkel geschikt is voor baas en dus niet voor beest. 

Dieren zijn, net als mensen, allemaal verschillend. Sommige dieren zijn gevoelig voor bepaalde voedingstoffen. Zo kunnen honden bijvoorbeeld lactose intolerant zijn! Geef daarom altijd eerst een klein beetje, en houd in de gaten hoe je dier reageert. Alle koken met konijnen-recepten zijn extraatjes die je het beste in kleine hoeveelheden kan geven.

ingrediënten

coulis

voor beest en baas
  • scheutje water
  • 150 gram diepvries kersen (zonder pit)

taart

voor beest en baas
  •  3 eieren
  • 100 gram havermout
  • 250 ml havermelk
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram diepvrieskersen (zonder pit)
  • 3 appels

Stap 1

de taart

Verwarm de oven voor op 180º graden. Gebruik een bakvorm met een losse onderkant. Leg een vel bakpapier in de bakvorm en knip deze op maat. Blend de havermout met een staafmixer tot ‘havermeel’. Doe hier de havermelk en drie eieren bij. Pel de banaan en breek deze in stukjes, voeg dit ook toe aan het mengsel. Gebruik opnieuw de staafmixer om te mixen tot een beslag. Doe het beslag in de cakevorm. Snij de appels in dunne plakjes. Maak twee ‘rondjes’ met de appelplakjes. Leg ook wat kersjes in het midden. Doe de cake in de oven voor 30 minuten.

Stap 2

de coulis

Doe de kersen voor de coulis in de pan met een scheutje water er bij. Zet de pan op een laag pitje. Laat de kersen langzaam ontdooien, roer af en toe met een spatel of pannenlikker. Als de kersen zacht en warm zijn kun je ze gaan pureren. Doe ze in een kommetje en gebruik hiervoor de staafmixer. Pas op voor spetteren! Doe de gepureerde kersen door een zeefje terug in de pan en laat het nog zachtjes doorkoken. Als de coulis wat dikker is geworden, kun je het van het vuur afhalen. Laat de coulis even afkoelen.

Stap 3

Haal de cake na 30 minuten uit de oven en laat hem even afkoelen. Tijd voor de finishing touch! Doe de coulis in een spuitzak en teken mooie vormpjes op de taart, zoals bolletjes of hartjes. Oui, oui, la Clafoutis est fini!