In De proefkeuken ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle afleveringen.

over De proefkeuken

In De proefkeuken ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

seizoen 9

In het negende seizoen van de VPRO Jeugdserie De proefkeuken maken Pieter Hulst en Willem Voogd weer alles wat ze maar kunnen bedenken. Hoe moeilijk kan het zijn om een haring te vangen, en lukt het ze om DJ te worden? In hun schuur stellen ze weer alles in het werk voor hun creatieve en gekke experimenten. Oftewel De proefkeuken is weer geopend!

Haring
Donut
DJ
Wekker
Boek
Marshmellow
Game
Auto

seizoen 8

Pieter Hulst en Willem Voogd maken in het  De proefkeuken alles wat ze maar kunnen bedenken. Van een supersnelle tandenborstel tot zelfgemaakte schaatsen. In hun schuur stellen ze weer alles in het werk voor hun creatieve en gekke experimenten.

Filmster
Boot
Action figure pop
Kaars
Tortilla
Tapijt
Tandenborstel
Schaats

 

seizoen 7

In seizoen 7 onderzoeken Pieter Hulst en Willem Voogd wederom hoe allerlei producten gemaakt worden. Hoe maak je bijvoorbeeld een warme winterjas, hoe wordt een merk opgezet, wat is nodig om een radio te bouwen en hoe zit een fiets in elkaar? In hun schuur knutselen de presentatoren weer heel wat producten in elkaar:

Jas
Reep
Radio
Fiets
Bunker
Lolly

seizoen 6

Pieter Hulst en Willem Voogd ontleden allerlei producten en onderzoeken hoe deze gemaakt worden. Tatoeages, bitterballen, piramides, loempia's, wc-potten en zeppelins: waar zijn deze producten van gemaakt en kunnen ze dat zelf ook? En wat hebben ze allemaal nodig om het zelf in hun schuur in elkaar te knutselen? Bekijk hier de afleveringen:

Tattoo
Bitterbal
Piramide
Loempia
WC pot
Zeppelin
Aansteker

seizoen 5

Bekijk hier de afleveringen:

Sneaker
Spiegel
Tennisracket
Honing
Juwelen
Robotarm

seizoen 4

Pieter Hulst en Willem Voogd ontleden allerlei producten en onderzoeken hoe deze gemaakt worden. Behalve voedsel zoals vegetarisch vlees en figuurworst, ontrafelen ze ook niet-eetbare producten zoals zeep en een luidspreker. Waar zijn al deze producten van gemaakt en kunnen ze dat zelf ook maken?

Bekijk hier de afleveringen:

Taart
Wc-papier
Vegetarische kalkoen
Zeep
Patatje Oorlog
Figuurworst
Speaker
Potlood

seizoen 3

In seizoen 3 van van De proefkeuken gaan Willem en Pieter naast voedingswaren ook kijken naar niet-eetbare producten. Voorwerpen die alle kinderen kennen of gebruiken. Hoe maak je het zelf? Kan dat wel? Wat gaat erin en wat heb je er allemaal voor nodig om het zelf in de schuur in elkaar te knutselen?

Het is net zo logisch om je te verwonderen over wat er in een dropje gaat als over hoe je een spijkerbroek maakt. Het recept blijft hetzelfde: op pad naar spannende en wonderlijke plekken om de juiste ingrediënten te halen. Om vervolgens in De proefkeuken op grappige wijze te verwerken tot iets wat niemand zelf maakt!

De nieuwe onderwerpen geven een verfrissing aan de soort ingrediënten die verzameld moeten en ook in De proefkeuken zijn nieuwe technieken en proefjes nodig om de producten uiteindelijk te maken.

In derde seizoen komen de volgende producten aan bod:

Pizza
Voetbal
Parfum
Kip
Spijkerbroek
Sushi
Vuurwerk
Döner kebab
Skateboard
Fototoestel

seizoen 2

Hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Pieter Hulst en Willem Voogd gaan de uitdaging aan, en doen er zelfs een schepje bovenop.

Zou je ook haaien-vissticks kunnen maken? En kroepoek van insecten? En hoe kom je achter het geheime recept van cola? Lukt het de jongens om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen?

Bekijk hier de afleveringen:

Visstick
Cola

Kroepoek  
Winegum
Poedersoep
IJs

seizoen 1

Een koekje van eigen deeg heb je zo gebakken misschien, maar niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. In het eerste seizoen gingen Pieter en Willem de uitdaging aan met:

Knakworst 
Drop

Kauwgom
Chips
Kaas 
Chocozoen