In seizoen 3 van van De Proefkeuken gaan Willem en Pieter naast voedingswaren ook kijken naar niet-eetbare producten. Voorwerpen die alle kinderen kennen of gebruiken. Hoe maak je het zelf? Kan dat wel? Wat gaat erin en wat heb je er allemaal voor nodig om het zelf in de schuur in elkaar te knutselen?

Seizoen 3 van De Proefkeuken!

Het is net zo logisch om je te verwonderen over wat er in een dropje gaat als over hoe je een spijkerbroek maakt. Het recept blijft hetzelfde: op pad naar spannende en wonderlijke plekken om de juiste ingrediënten te halen. Om vervolgens in De Proefkeuken op grappige wijze te verwerken tot iets wat niemand zelf maakt!

De nieuwe onderwerpen geven een verfrissing aan de soort ingrediënten die verzameld moeten en ook in De Proefkeuken zijn nieuwe technieken en proefjes nodig om de producten uiteindelijk te maken.

In de nieuwe reeks komen de volgende producten aan bod:

Seizoen 1 De Proefkeuken

Een koekje van eigen deeg heb je zo gebakken misschien, maar niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. In het eerste seizoen gingen Pieter en Willem de uitdaging aan met:

 

Aflevering 1: knakworst 
Aflevering 2: drop
Aflevering 3: kauwgom
Aflevering 4: chips
Aflevering 5: kaas 
Aflevering 6: chocozoen

 

Seizoen 2 De Proefkeuken

Hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Pieter Hulst en Willem Voogd gaan de uitdaging aan, en doen er zelfs een schepje bovenop.

Zou je ook haaien-vissticks kunnen maken? En kroepoek van insecten? En hoe kom je achter het geheime recept van cola? Lukt het de jongens om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen?

Aflevering 1: Visstick
Aflevering 2: Cola

Aflevering 3: Kroepoek
Aflevering 4: Winegum
Aflevering 5: Poedersoep
Aflevering 6: IJs

Over De Proefkeuken

Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

Presentatie:
Pieter Hulst (bekend van 'Pieter in de prehistorie') en Willem Voogd (Mees Kees)

Interview met de keukenprinsen

Ga hier naar alle afleveringen