Week de gelatine in koud water. Breng de crème fraîche aan de kook, met het vanille extract en de cichorei. Laat een aantal minuten op zacht vuur trekken. Haal de pan dan van het vuur en roer de gelatine erdoor tot het is opgelost. Laat ietwat afkoelen. Dat kan in een bak met ijswater, dat gaat wel sneller. Roer nu en dan.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer het crème fraîchemengsel erdoor en giet het roommengsel in vier kleine conische vormpjes, je kunt ook espressokopjes gebruiken, maar plasticfeestbekertjes gaan ook goed. Zet zeker een halve dag in de koelkast, zeg 4 uur, om op te stijven.
Panna cotta’s moeten niet heel erg stijf worden, maar een beetje lobbig en net hun vorm behouden.
Stort de puddinkjes door ze heel even onder een warme kraan te houden en een bordje op de onderkant te zetten. Draai het geheel om en laat de panna cotta rustig uit het vormpje loskomen. Mocht u plastic wegwerp bekertjes gebruiken dan werkt het ook goed om een gaatje bovenin de beker te prikken, dan laat het puddinkje makkelijker los.
Smelt alle ingrediënten voor de siroop samen in een pannetje met dikke bodem tot het een mooie siroop is. Giet dat eerst door een zeef en daarna over de geloste puddinkjes.