Leg het grote stuk lende op een schone plank en snijd het net niet door de midden. Klap het open en snij de opengeklapte zijkanten nogmaals net niet helemaal door, zodat je één groot stuk krijgt. Leg er een stuk plasticfolie op en sla een aantal keer met een deegroller erop om een mooi plat stuk vlees te krijgen. Bestrooi rijkelijk met peper en zout.
Maal alle kruiden, knoflook, olijfolie en broodkruim tot een mooi groen poeder in de keukenmachine. Bestrooi de uitgeklapte lende ermee en rol het vlees op. Bind het op met rolladetouw. Zet afgedekt in de koelkast weg.
Blancheer de peterselie voor de olie een paar seconden in een pan kokend water. Schep ze uit de pan en dep ze droog. Verwarm de olie tegen de kook aan. Doe de peterselie in een hoge beker, voeg citroensap toe, peper en zout. Zet de staafmixer erop. Giet al malende de hete olie erbij en maal tot een knalgroene olie verkregen is. Bewaar de olie tot gebruik.