We geven gratis geld weg! Bereid je voor om tijdens Economia-festival te worden overspoeld met contant geld. Niet het soort geld dat je gewend bent in je dagelijkse leven, maar een valuta op basis van je eigen waarden en overtuigingen. Hoe kunnen jouw behoeften en wensen, interacties en transacties worden omgezet in een economisch systeem en wat zijn de gevolgen van dit systeem voor de samenleving?

Economie lijkt over de harde en meetbare waarheid te gaan. Maar hoe zit het met onze onzichtbare, interne waarden en drijfveren? Hoe hebben deze invloed op wat we kopen, hoe we ons gedragen en de samenleving waarin we leven? Hoe kunnen we ze gebruiken om een ​​ideale samenleving te creëren?

Een persoonlijk valuta

EGONOMIA zet onze waarden en drijfveren om in een persoonlijk valuta. Door middel van speelse interactie laat het experiment je deze valuta gebruiken, terwijl je tegelijkertijd je eigen waarden ter discussie stelt. EGONOMIA laat zien hoe jouw motivatie jouzelf en de samenleving beïnvloedt en hoe je ze kunt inzetten om een ​​andere, betere wereld te creëren. Het eerste prototype van EGONOMIA wordt getest bij Economia festival op 28, 29 en 30 april 2017 in Natlab, Eindhoven.

Download hier je gratis geld

Benieuwd naar dit gratis geld? Ga naar egonomia.nl en klik op de knop "Get your free cash here". Vul een korte waarde-enquête in en ontvang een QR-code. Laat deze code zien aan de kassa bij Economia festival en ontvang je gepersonaliseerde biljetten die je direct kunt uitgeven.

EGONOMIA is een project van Mark van der Net (architect, urban designer en programmeur, www.OScity.eu) en Wiepko Oosterhuis (curator Economia) en powered by VPRO Medialab, Baltan Laboratories, Droog Design / Design+Desires, Park Strijpbeheer.

Economia - Een festival over economie, zonder de economen

EGONOMIA maakt deel uit van Economia, een 3-daagse festival dat nieuwe ideeën en het denken over onze economie onderzoekt. In dit laboratorium voor ideeën kunnen we uit het bestaande denkkader stappen. Economia presenteert onverwachte en speelse benaderingen in het kijken naar de essentie van economie en biedt zo een fris, nieuw perspectief voor het economische systeem en onze samenleving. Lees meer over Economia, het programma en tickets hier.