Wat als je tv-programma's niet meer in een studio maakt, maar in digitale werelden zoals we die kennen van games? Die worden almaar realistischer en bovendien kan je publiek daar in real-time de interactie aangaan met verhalen en met elkaar. In deze hackathon duikt VPRO Medialab diep in de wereld van virtuele producties en game-engines. Centrale vraag: hoe zet je de unieke kwaliteiten van game werelden in om innovatieve en interactieve programma’s te maken?

We koppelen omroepmedewerkers aan game-experts en andere creatieve denkers om inside en outside the virtual box te denken én maken: in twee dagen bedenken en prototypen de teams hun interactieve programma-concept en pitchen dit aan een professionele jury. Het winnende team maakt kans op doorontwikkeling van hun concept binnen de open call ‘virtual production’ van NPO Innovatie.  

Jouw idee werkelijkheid

In twee dagen creëren de gecombineerde teams een prototype of concept voor hun samenwerking. Deze worden gepitcht aan een professionele jury. Het winnende team maakt kans op doorontwikkeling van hun concept door middel van een validatie i.s.m NPO Innovatie.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Data:
do 15 & vr 16 december, 9.30-18.30 uur
Locatie: MACA, Amsterdam (NDSM-werf) 

benieuwd? kom naar de open demo's

Op vrijdagmiddag 16 december pitchen de deelnemende teams van de hackathon hun concepten/prototypes aan de professionele jury én publiek. Benieuwd? Wees welkom!
Toegang is gratis, meld je wel hier even aan.

Datum: vrijdag 16 december
Locatie: MACA - Moving Arts Centre Amsterdam
Adres: Ms. van Riemsdijkweg 61, 1033 RC Amsterdam (op NDSM-werf, direct naast de pont)

Programma
Inloop: 16.15 uur
Start programma: 16.30 uur
Bekendmaking winnaar: 17.30 uur
Borrel: 17.30-18.30 uur

experts

expert 1

Hendrik Walther

expert 2

Adri Schokker

expert 3

Babusi Nyoni

expert 4

Frank Bosma

jury

jurylid 1

Egon Verharen

Manager NPO Innovatie 

jurylid 2

Leonieke Verhoog

Hoofd Cinekid Medialab

jurylid 3

Monique van Dusseldorp

Moderator van media events