Telegram inzetten om op een vernieuwende, persoonlijke manier verhalen te vertellen over de hormonale cyclus. Dat doen we met Maandverbond - een 28-daags innovatief project over de cyclus. Maandverbond gaat live op 1 augustus 2021 op Telegram en NPO3.nl.

Hoeveel weet jij nou écht over je cyclus? Ga vanaf 1 augustus 28 dagen lang mee op hormoonsafari in ‘Maandverbond’ op Telegram. Verken de wondere wereld van de hormooncyclus, zonder taboes. Je kunt meedoen met het kanaal dat overeenkomt met de dag in je eigen cyclus. Check in welke groep jij kunt instappen met de speciale Maandverbond instaptool.

storytelling op je smartphone

Met Maandverbond zet VPRO Medialab de mogelijkheden van Telegram in als platform voor content en discussie over de effecten van hormonen en de cyclus. Dit onderwerp, dat momenteel steeds meer speelt onder jonge mensen, vraagt om een veilige, intieme plek die tegelijkertijd laagdrempelig is. 

De hybride vertelvorm die mogelijk is op Telegram maakt dat dit onderwerp daar op een vernieuwende, toegankelijke manier kan worden behandeld. Deze aanname onderzochten we met steun van NPO Innovatie in een validatietraject in oktober 2020 en werd bevestigd. 

Momenteel is daarom de 28-daagse versie van Maandverbond volop in productie. Deze gaat live van 1 t/m 28 augustus 2021.

 

wat is maandverbond?

De helft van de mensen heeft een baarmoeder, toch weten de meesten weinig over de bijbehorende hormooncyclus. Is dat niet raar? Maandverbond verkent live, via Telegram, de wondere wereld van de cyclus en schuwt daarbij geen taboe. Dzifa Kusenuh is de host en laat zich in haar ontdekkingstocht bijstaan door reporters Lize Korpershoek, Thorn Vineyard en Fatima Warsame. 

Maandverbond speelt zich gedurende 28 dagen (de duur van een gemiddelde cyclus) live af op 28 Telegram-kanalen. Deelnemers kunnen instappen in het kanaal dat overeenkomt met de dag in hun eigen cyclus. Lees hier meer over Maandverbond!

Maandverbond wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Innovatie.