Meet Ups

Inspelen op de toekomst van verhalen vertellen

Samen met 5 landelijke mediafestivals organiseren we een reeks Meet Ups waarbij telkens een ander aspect van storytelling centraal staat.

Inspelen op de toekomst van verhalen vertellen

Als omroep vertel je verhalen op tv, radio en internet. Maar verhalen zijn tegenwoordig overal: op je lijf, in de trein, op je telefoon. Hoe kun je nieuwe en onverwachte platforms inzetten om verhalen te vertellen? Welk verhaal leent zich voor welk medium? En niet onbelangrijk, hoe bereik je daar publiek? Met de reizende dialoog ‘VPRO Medialab Meet Up’ trekt VPRO Medialab het land in om de toekomst van storytelling te onderzoeken. Mediamakers en verhalenvertellers met verschillende achtergrond en vanuit diverse disciplines ontmoeten, onderzoeken en inspireren elkaar: van programmamaker tot journalist, van creative coder tot game-ontwikkelaar en van kunstenaar tot innovatie-expert.

5 mediafestivals, 5 hoofdstukken

In samenwerking met 5 landelijke mediafestivals onderzoeken we 5 aspecten van storytelling. Eerste halte is TodaysArt op 23 september waar Non-fiction Stories centraal staan: hoe verbeeld en vertel je op een andere manier non-fictie formats? Tijdens Cinekid in oktober onderzoeken we Immersive Stories: hoe dompel je kinderen onder in een verhaal met mixed reality formats als VR/AR? Met Stories in Data verkennen we in november op IDFA datajournalistiek en visualisatie en tijdens Eurosonic/Noorderslag staat Spreading Stories centraal. Op STRP Biënnale in maart 2017 komen alle onderwerpen samen én voegen we daar Mobile Storytelling aan toe tijdens een grote conferentie.

What's your story?

advertentie