Nooit Meer Slapen - Stef Lernous, Cardiff & Miller

Met o.a. theatermaker Stef Lernous en podcasts: Cardiff & Miller en Van Gogh Belicht

Het eerste uur

Stef Lernous is een Vlaams acteur en regisseur en vooral bekend als artistiek leider van Abattoir Fermé. Het gezelschap, waar Lernous in 1999 een van de oprichters van was, maakt voorstellingen vanuit een fascinatie voor de wereld achter het bekende, voor angsten of fantasieën die de mens wil rationaliseren of vergeten. Eerder op de avond ging de nieuwe voorstelling ‘Gonzo’ in première. De term Gonzo verwijst naar de vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. Pionier Hunter S. Thompson speelt een grote rol in de voorstelling. Atze de Vrieze spreekt met Stef Lernous.

Het tweede uur

Hoe inspireerde de monumentale ruimte van de Oude Kerk Janet Cardiff en George Bures Miller? Waar komt hun fascinatie voor de mellotron vandaan? En hoe selecteerden ze de geluiden voor The Instrument of Troubled Dreams? In een gloednieuwe podcastreeks vertellen Cardiff & Miller meer over het ontstaan van hun geluidsinstallatie The Instrument of Troubled Dreams. Radiomaakster Tjitske Mussche neemt je in drie afleveringen mee in het denken en luisteren van de kunstenaars. Vandaag hoor je de eerste aflevering over het vater-müller orgel als inspiratie.

Daarna hoor je de podcast Van Gogh belicht: de brieven', waarin een Nederlandse schrijver, acteur of muzikant een brief van Vincent van Gogh voorleest. In deze aflevering hoor je Nazmiye Oral met 'Een ruige hond'. 'Van Gogh belicht: de brieven' is een podcast van het Van Gogh Museum in samenwerking met Radiomakers Desmet.