In de schaduw of in de volle zon, in auto, vliegtuig, op boot of fiets ontspannen met grappige, onthutsende, duistere of onverwacht behulpzame podcasts van de VPRO. We selecteerden er vijf speciaal voor de zomervakantie. Haal ze binnen en neem ze mee via iTunes of Stitcher. Bon voyage!

Babylon

Het hoorspel ouderwets? Je bedoelt van die krakende radio met geaffecteerde stemmen en rammelende grintbakken uit de jaren vijftig? Mooi niet. Tom Hofland en Pascal van Hulst tekenden voor dit driedelige hoorspel, dat je opnieuw wilt horen als je het voor de eerste keer ondergaan hebt. Wij verklappen niks. Heerlijk als je 'ns even echt wilt ontstressen.


iTunes   ►Stitcher  ►Online 

Ongesigneerd

Iedereen zal verrast worden bij deze serie over design en architectuur, omdat er zelden zo helder en met weglating van vakjargon over bericht wordt. Beluister bijvoorbeeld de aflevering over het kantoor en hoor hoe het komt dat er in kantoren geen Juffrouw Janny’s meer zijn die met de koffie langs de bureaus gaan. Vind alle afleveringen op de interactieve stadsplattegrond, of abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher.

iTunes   ►Stitcher   ►Online   ►RSS-feed

Sterk water

Binnen de VPRO barstten hele discussies los over de vraag welk verhaal van Terschelling uit deze reeks nu eigenlijk het sterkst was. Daarbij scoorde 'De illegale zeehond' behoorlijk hoog. De held van dit verhaal, Hessel Wiegman, kwam een halve eeuw lang zieke zeehonden te hulp. Maar dat liep niet goed af... Sidder mee en raak ontroerd door eilandverhalen die stuk voor stuk niet veel langer duren dan tien minuten, maar hele werelden oproepen.

iTunes  ►Stitcher  ►Online  ►RSS-feed

De Deense Detective

Huiver en geniet. Deze zevendelige krimi voor op je koptelefoon vertelt het duistere verhaal van de moord op het songfestivalzangeresje Liv Ljunggren. Ze wordt onder onduidelijke omstandigheden, meer dood dan levend op een Amsterdams bouwterrein gevonden. De volgende dag is ze aan haar verwondingen bezweken. Er is iets aan de hand. Iets met schimmige multinationals, een begeleidingsband en mistige verledens.
Donkere radio voor onder de zomerzon, waarin niemand wordt ontzien en iedereen verdacht is. Doet het ook goed in de auto, op de lange afstand.

iTunes   ►Stitcher   ►Online   ►RSS-feed

Iets doen, hoe doe je dat?

Het zoveelste egodocument verpakt als podcast? Ja en nee: Nikki Dekker, de hoofdpersoon en maker van Iets doen, lijkt wakker geschud en krijgt oog voor haar omgeving. Tout actievoerend Nederland heeft zij opeens in het vizier. Hoogst actuele podcast voor maatschappelijk betrokken vaderlanders. Met vele tips om de wereld te verbeteren. Hoor o.a. hoe de omstreden kunstenares Tinkebell niemand minder dan Hitlers propagandachef Joseph Goebbels betrekt in haar strategieën om de barricades te beklimmen.

iTunes   ►Stitcher   ►Online   ►RSS-feed