Brieven aan Andalusië

vanaf zondag 8 september wekelijks om 20.15 uur op NPO 2

Brieven aan Andalusië is een zesdelige, persoonlijke serie van Stef Biemans die een jaar geleden met zijn familie naar Zuid-Spanje vluchtte vanwege de politieke onrust en protesten in Nicaragua. Het land waar hij al vijftien jaar woonde. Om contact te krijgen met de mensen uit zijn nieuwe omgeving, stuurt hij brieven met vragen over Andalusië.

Ruim een jaar geleden woonde Stef Biemans nog met zijn familie in een rustig dorp in Nicaragua. Toen het land in een diepe crisis belandde en president Daniel Ortega de protesten met harde hand de kop in drukte, veranderde de straat waar hij woonde in een slagveld. Stef zocht naar een toevluchtsoord en belandde met zijn vrouw en kinderen in Andalusië, Zuid-Spanje.

Om Andalusië beter te leren kennen schrijft hij brieven aan de streekbewoners. Hij stelt vragen over zaken als migratie, armoede, religie, dictator Franco en het belang van (schoon)familie. Parallel aan de verhalen die voortvloeien uit Stefs correspondentie, is er aandacht voor zijn persoonlijke situatie en voor de crisis in Nicaragua. 
 

Stef Biemans

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. In Midden- en Zuid-Amerika was Stef Biemans onze bekendste correspondent. Eerder onderzocht hij daar onder andere de liefde (Amor met een snor), de gevaarlijke migrantenroute naar Noord-Amerika (Americanos) en reisde hij Over de rug van de Andes om te ontdekken aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is.

Ontdek meer reisseries van de VPRO →

advertentie