Pasen wordt met Passie gevierd in Andalusië. Prachtig, maar het roept ook vragen op bij Stef.

Met brieven over de paasweek lijkt Stef eindelijk het favoriete onderwerp van de Andalusiërs te pakken te hebben. De semana santa wordt in volle glorie gevierd. Omdat de verkiezingen voor de deur staan, kan Stef de verleiding niet onderdrukken om ook te vragen of kerk en staat in Spanje niet te veel met elkaar verbonden zijn. Maar die brieven beantwoorden de Andalusiërs liever niet.

de muziek


Nieuwsgierig naar de muziek uit deze aflevering? Beluister alle nummers die je hebt gehoord in deze lijst in zijn geheel. Zie je niks? Klik dan hier
 

Hoe is het om plotseling vanuit Nicaragua naar Andalusië te verhuizen? Ieder gezinslid gaat daar op z’n eigen manier mee om, vertelt Stef. Bij deze aflevering:

Stefs schoonvader

‘Mijn schoonvader lijkt eigenlijk wel op zijn kleinzoon, of eigenlijk andersom natuurlijk. Hij legt makkelijk contact, stapt overal op af, en hij maakt muziek. Dat is een goede combi met die muzikale Andalusiërs. Hij pakt een accordeon of een gitaar en gaat Latijns-Amerikaanse liedjes zingen.

Het is een man die sowieso graag iets met zijn handen doet. Dus al snel na aankomst begon hij een moestuin. Zocht hij op YouTube op hoe hij al die planten moest verzorgen. Hij is ook een idealist. Teleurgesteld in de Sandinistische partij, altijd bezig met politiek.

Op een gegeven moment zeiden de kinderen: "Kunnen we afspreken dat we het tijdens de lunch niet meer over politiek hebben?" Dat werd toen een afspraak. Zodra de koffie op was, ging het gesprek al gauw weer over het regime.’