Waar komt de naam 'Brommer op zee' vandaan? De titel van het programma verwijst naar het bekende korte verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel. In het verhaal 'Brommer op zee' ziet scheepsjongen Isaäc ineens een brommer over zee aan komen rijden.

Het korte verhaal Brommer op zee is geschreven door J.M.A. Biesheuvel. Het verhaal gaat over Isaäc, een jongen die op een schip werkt en op een gegeven moment ineens een heuze brommer ziet komen aanrijden over het water. Het verhaal werd in 1972 gepubliceerd in Biesheuvel's bundel In de bovenkooi. Waarom Brommer op zee, Brommer op zee heet is dus dankzij Biesheuvel's bijzondere en absurdistische verhaal.

En niet alleen is het programma vernoemd naar het verhaal, ook het decor is erop geïnspireerd. Het hele verhaal Brommer op zee is namelijk in de studio te lezen. 

Meer informatie over het programma en actuele uitzendingen? Kijk dan hier.

lees mee met de VPRO Boekenclub

De VPRO Boekenclub behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Lees hier meer over hoe dit werkt én welk boek we op dit moment lezen. 

Download de gratis app en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om lid van de club te worden. In de nieuwsbrief ontvang je wekelijks de leesopdrachten, boekentips en nieuws over het programma. 

meer cultuur