In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Vandaag een selectie van drie gesprekken met schrijvers over water.

Nikki Dekker over ‘diepdiepblauw’

Is het de natuur dat we hetero en monogaam zijn? “Dat is helemaal niet zo,” ontdekte Nikki Dekker bij het schrijven van haar debuut diepdiepblauw. In de onderwaterwereld bleek er veel diversiteit in relaties, sekse en gender. Zo zijn er 500 vissoorten die gedurende hun leven van geslacht veranderen, waaronder het welbekende anemoonvisje Nemo uit Finding Nemo

Kijk het gesprek met Nikki Dekker over diepdiepblauw op NPO Start.

Kirsten van Santen over ‘Water pakken’

In het boek Water pakken verkent cultureel antropoloog, journalist en fanatiek zwemmer Kirsten van Santen de culturele betekenis van zwemmen in een land dat onlosmakelijk verbonden is met het water. Wat is de aantrekkingskracht van zwemmen? En hoe komt het dat zwemmen in open water zo populair is geworden?

Kijk het gesprek met Kirsten van Santen over Water pakken op NPO Start.

Leonieke Baerwaldt over ‘Hier komen wij vandaan’

Leonieke Baerwaldt schreef haar debuutroman Hier komen wij vandaan. Een gesprek over water en hoe het onze oorsprong is, over eigentijdse sprookjes en ook de harde werkelijkheid. In de roman komen allerlei mensen voorbij die zichzelf buiten de maatschappij geplaatst hebben. Hoe doen ze dat? En waarom?

Kijk het gesprek met Leonieke Baerwaldt over Hier komen wij vandaan op NPO Start.