In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 5 september

Hieronder nog eens de boekentips van Wilfried en Ruth van 5 september:

Niemandsland: een literaire ontdekkingsreis naar Antarctica van de hand van Adwin de Kluyver die de kustwateren rond de zuidpool verkent. Een onweerstaanbaar leesavontuur naar een voor de meesten vrijwel onbekend werelddeel.

In Checkout 19 vertelt Claire-Louise Bennett het liefdes- en levensverhaal van een jonge vrouw. Aan de hand van de boeken die haar leven kleurden word je als lezer meegenomen in haar verhaal over liefde, leven, en dood. Ook van de hand van BennetPond, een bundel van twintig korte verhalen vanuit het perspectief van een vrouw die een eenzaam bestaan leidt aan de rand van een klein kustplaatsje.

Het laatste kind van Philippe Besson. Theo vertrekt als laatste van drie kinderen uit huis om te gaan studeren en Marie blijft achter met een leeg nest. Een bijzonder gevoelig portret van een vrouw op een keerpunt in haar leven.

Een hedendaagse schets van de verhalen die we voor onszelf schrijven en waarin we leven. In Natasha Brown's Bijeen volgen we het alledaagse leven van een jonge, zwarte vrouw. De kantoordynamiek, haar carrière, de relatie met haar witte vriend en het aanstaande tuinfeestje op zijn familielandgoed. Bijeen is een verhaal over ras, klasse, vrijheid en veiligheid.

Veel leesplezier!

In de aflevering van zondag 5 september waren te gast: Herman Koch, Mariken Heitman, Susan Smit en Joost Oomen.

Herman Koch (1953) kwam praten over zijn nieuwe boek ‘Een film met Sophia’. Een spannende roman over de liefde voor een jonge actrice, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven. 

Met Mariken Heitman (1983) bespraken we haar roman ‘Wormmaan’, waarin hoofdpersonage Elke met een vergeten erwtenras vertrekt naar de Waddeneilanden. Daar blijken gewassen ons iets wezenlijks te vertellen over de oorsprong en wording van de mens.

In de Brommer op zee-boekenclub lezen we in de maand september samen met Susan Smit haar historische roman 'De eerste vrouw'. Het boek vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van operazangeres Geraldine Farrar en toneelspeler Lou Tellegen: één van de meest legendarische artiestenkoppels uit 20e eeuw. Gratis meelezen mét de notities van Susan Smit zelf kan via de Brommer op zee-app, die te downloaden is in de app- of playstore.

Het schrijfhok is ook terug dit seizoen. Tijdens de eerste uitzending nam Joost Oomen (1990) daarin plaats. Zijn debuutroman Het perenlied verscheen in 2020. In het schrijfhok schreef hij 'Kadootje voor Schippers, K.'

De reportage van deze week gingen we naar de onthulling van de gedenksteen voor W.F. Hermans in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Kat Abatutu nam namens Brommer op zee een kijkje.  

schrijf je in voor de boekenclub

De Brommer op zee-boekenclub leest in de maand september samen met Susan Smit haar historische roman 'De eerste vrouw'. Gratis meelezen mét extra notities van Susan Smit kan via de Brommer op zee-app. Deze is te downloaden in alle app- of playstores. Ook kan je je aanmelden via de nieuwsbrief en ontvang alle leesopdrachten direct in je inbox!