Joost Oomen in Het Schrijfhok

Joost Oomen in het schrijfhok

Op 5 september was Joost Oomen te gast in het schrijfhok van 'Brommer op zee' (of: Komkommer Okee). Lees hieronder het stuk dat hij schreef over zijn voorwerp: het kleine rode doosje. Oftewel: zijn kadootje aan K. Schippers.

Joost Oomen:

Kadootje voor Schippers, K.

Kaas Schippers? Of Kaviaar Schippers? Of Kwartjesautomaat Schippers? Of (het waarschijnlijkst nog) Kleurboek Schippers.

Maar zeker niet Rood Doosje. Zeker niet Rood Doosje.

Kastagnette Schippers. Ja, dat klopt (Klopt Schippers) dat is nu met een C, maar K. Schippers was al actief in de jaren zeventig, dus jaren zeventig spelling, dus Castagnetten is in het geval van Schippers heel goed mogelijk.

Maar geen Rood juweliersdoosje. K. Schippers past absoluut niet in dat doosje.  

Kwartsiethorloge. Zeer nauwkeurig. Voor zijn 23ste verjaardag gekregen van zijn goede vrienden Griepprik Brands en Jazzballet Bernlef. Op een zoldertje in Amsterdam West. Kwartsiethorloge met een bandje van koeienleer, door een Kirgizische koorknaap geknoopt.

Rood doosje? Rood doosje? Wat Rood Doosje? K. Schippers past niet in een rood doosje.

Totdat je het doosje dichtdoet. Klik. Of Klak.

Kamera’s en Kameramensen

Kweeappels en kwartiermakers!

Kraakhelder en kuitbeen en kukelen

Kist-kalveren en kristallen bollen

Kinderkoren en koekoeksklokken en konijnenoren, koolzuur, kippengaas, kruisbestuiving, klatergoud, klavecimbel, kantoorartikelen en kliederbende.

Het Koordenboek Schippers!

Kastanjebruine nagellak Schippers!

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles met een K. begint.

En zo zit je op een kondag in keptember, met een Kood Koosje in je hand waar de naam van K. Schippers precies in past. Dat wil je heel graag aan iemand vertellen, maar je zit achter een komputer die niet de jouwe is. De enige die naar je luisteren wil, die snapt dat de K. van K. Schippers juist in een rood doosje moet, is de presentator van het Koekenprogramma Komkommer Okee! Zijn naam? Killfried de Kong.