In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 6 maart

boekentips

 Deze uitzending tipte Wilfried en Ruth twee boeken:

  • Wilfried las voor uit De rozentuin van Maeve Brennan (in vertaling van Rosalien Witsen). Een boek vol Amerikaanse verhalen uit de jaren vijftig en zestig waardoor je, je in New York kan wanen.
     
  • Over De kapperszoon van Gerbrand Bakker was Ruth enorm enthousiast. Waar het plot voor haar niet het meest belangrijk is,  was ze bij dit boek wel enorm benieuwd waar het heen zou gaan. 

Kijk alle boekentips uit de uitzendingen hier

in de uitzending

Eva Posthuma de Boer was te gast over De hand van Mustang Sally. Hierin zorgt een ongeluk met een vrachtwagen voor het verlies van een kind en grote rouw binnen een gezin. In een poging de pijn te verzachten wordt er een nieuw kind geboren in het gezin: Kjeld. De roman volgt Kjeld en de mensen om hem heen gedurende veertig jaar. Het ongeluk blijkt op iedereen lang sporen nagelaten te hebben.
 
Martin Michael Driessen schreef Het licht aan het einde van de loop. Een novelle waarin hij een kogel als hoofdpersonage heeft gekozen. Vanuit dit bijzondere perspectief passeren potentiële schutters en slachtoffers de revue. Wat ging er aan het fatale schot vooraf?
 
L.H. Wiener schreef een brief in het schrijfhok aan W.F. Hermans. Wiener is schrijver van vele bundels en romans. Hij ontving de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman Nestor en was met De verering van Quirina T. genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Lees en kijk de brief hier
 
In de boekenclub maakten we kennis met Sholeh Rezazadeh. Deze maand lezen we haar De hemel is altijd paars. Dit boek is samen met exclusieve notities van de schrijver in maart gratis te lezen in de Brommer op zee-app.

Simone Atangana Bekono ging in de reportage op pad met het Bird Control-team van de Koninklijke Luchtmacht te Eindhoven. Kijk de reportage hier.

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: De hemel is altijd paarsvan Sholeh Rezazadeh. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.