In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 15 mei

boekentips

  • La Bande Dessinée de Drs. P van Frits Smid

  • De zwemmers van Julie Otsuka

in de uitzending

Wilfried en Ruth gingen in gesprek met Nina Polak (1986) over haar nieuwe boek Buitenleven. Polak schreef eerder Gebrek is een groot woord en We zullen niet te pletter slaan, en is naast schrijver ook columnist en redacteur bij De Correspondent. In Buitenleven verlaten twee geliefden samen de stad voor een huis met tuin op het platteland. Die verhuizing blijkt echter niet voor allebei een goede zet.

Haro Kraak (1986) is verslaggever voor de Volkskrant en schrijver. Hij kwam praten over zijn tweede roman Het water bewaart ons. Het boek gaat over Elsa die op een eiland in een afgesloten conservatieve gemeenschap leeft. Een nieuwkomer in het dorp roept vragen op over tradities en hoe samen te leven.

We gingen op bezoek bij thrillerschrijver Tomas Ross (1944). Ross schreef meer dan vijftig boeken, won drie keer De Gouden Strop voor het beste Nederlandstalige misdaadboek en staat bekend om het schrijven van faction: fictie gebaseerd op feiten. Filmmaker Teus van Sintmaartensdijk stond vroeg op om Ross’ unieke ochtendritueel mee te maken en de schrijver beter te leren kennen. Bekijk hier de reportage.

Deborah Campert (1938) was te gast in het schrijfhok. Campert is curator, documentairemaker en schrijver. In 2020 kwam haar boek Wij knippen de wind uit over haar ervaringen als overgrootmoeder. Lees en kijk hier de brief die zij schreef. 

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: Hoe duur was de suiker?  van Cynthia Mc Leod. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.