In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 22 mei

boekentips

De boekentips van Wilfried en Ruth deze uitzending:

  • Je moest me eens zien - K. Schippers 
  • Keep SwingingBert Vuijsje
  • De straatwaarde van de ziel Roel Bentz van den Berg 
  • Time Is a Mother - Ocean Vuong

Alle boekentips zijn hier te vinden

in de uitzending

Schrijver Nikki Dekker (1989) debuteert deze maand met diepdiepblauw, dat gaat over kwallen, vissen die van gender wisselen en anemonen, maar ook over hormonen, oud geliefdes en allerlei soorten menselijke relaties. 

Columnist en schrijver Max Pam (1946) schoof aan met De wolf van Nederland. Het boek is een selectie van zijn columns van de afgelopen 20 jaar. In die jaren bleek de terugkeer van de wolf in Nederland een symbool voor meer gebeurtenissen.

In het schrijfhok was Marcel van Roosmalen (1968) te gast. Van Roosmalen is columnist, presentator van het TV-programma Media Inside, schrijver van Mijn legendarische moeder overleeft alles en binnenkort verschijnt Totaal, een verzameling van zijn reportages in boekvorm. Hij schreef een brief aan zijn jongste dochter Frida.

We lezen nog steeds Hoe duur was de suiker? van schrijver Cynthia Mc Leod (1936) in de Brommer op zee boekenclub. Ze ging in gesprek met lezers in de bieb in Paramaribo. Op dinsdag 24 mei is de boekenclub-meet up met Mc Leod in bibliotheek Neude in Utrecht waar ieder dit dat wil, met de schrijver in gesprek kan

En we maakten vast kennis met de boekenclubhost van de maand juni: Thomas Olde Heuvelt (1983). Met de boekenclub lezen we voor het eerst een thriller: Olde Heuvelt’s Orakel. Dit jaar genomineerd voor de Gouden Strop! Het boek is vanaf 1 juni met exclusieve notities van de schrijver gratis te lezen in de Brommer op zee-app.

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: Hoe duur was de suiker?  van Cynthia Mc Leod. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.