In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 27 maart

boekentips

Deze uitzending tipte Ruth een bundel die ze ooit van Kees van Kooten kreeg:

  • Zeepost van Judith Herzberg

Wilfried ging met zijn tips op de wieler-tour en raadde twee boeken aan:

  • God is dood van Andy McGrath
  • De Renner van Tim Krabbé

Kijk alle boekentips uit de uitzendingen hier

in de uitzending

Kees van Kooten (1941) schoof aan voor een langer gesprek. Van Kooten is schrijver van veelgelezen boeken als Zwemmen met droog haar en vooral bekend door zijn televisiewerk met Wim de Bie. In 1970, toen het duo nog nauwelijks bekend was, verscheen van Van Kooten en De Bie het boek Lachen is gezond. Van een verkoopsucces was destijds geen sprake. Nu is er een heruitgave van het boek met verhalen, columns, sketches, waarin we al veel van de thema's en types herkennen die inmiddels tot ons cultureel erfgoed zijn gaan behoren. 

De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert (1984) nam plaats in het schrijfhok. Ze debuteerde in 2011 met de dichtbundel Ik ben mogelijk. Meest recent verscheen Het stad in mij met werk dat ze schreef als stadsdichter van Antwerpen. Ze schreef een brief aan de kapper, en wel die aan de Roeselarestraat in Wevelgem. Kijk en lees de brief hier.

Sholeh Rezazadeh (1989) was te gast samen met lezers Lotte en Paula over haar debuut De hemel is altijd paars. Dit in aanloop naar de meet up over dit boek op woensdag 6 april in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Gratis aanmelden kan hier

Schrijver en journalist Christine Otten (1961) was in de Eemshaven, in het noordoosten van de provincie Groningen. Daar vind je windmolenparken, maar ook een kolencentrale en er wordt genoeg energie geproduceerd om bijna de helft van Nederland van energie te voorzien. De reportage met tekst van Christine Otten en beeld van Pim Hawinkels is hier te bekijken. 

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: De hemel is altijd paarsvan Sholeh Rezazadeh. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.