In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 30 januari

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ontvingen Wilfried en Ruth: Marieke Lucas Rijneveld, Frank Westerman en Alex Boogers. Maar de uitzending begon natuurlijk met nieuwe boekentips. Bekijk hier alle boekentips.

Wilfried en Ruth gingen met Marieke Lucas Rijneveld (1991) in gesprek over zijn nieuwe poëziebundel Komijnsplitsers. Een bundel met gedichten over de weg naar (zelf)acceptatie en over het verlangen naar liefde en de dood. Rijneveld maakte de afgelopen jaren naam met de romans De avond is ongemak (2018) en Mijn lieve gunsteling (2020). Ook in het buitenland bleef zijn talent niet onopgemerkt. Zo kreeg hij de International Booker Prize voor de Engelse vertaling van De avond is ongemak, door Michele Hutchison. En dan is er nog de poëzie, want Rijneveld is in de eerste plaats dichter. Na Kalfsvlies (2015) en Fantoommerrie (2019) is er nu Komijnsplitsers (2022).

In het schrijfhok werd schrijver Alex Boogers (1970) verwelkomd. Hij schreef een brief aan de grote schrijver en dichter Bernlef. De brief is hier te lezen en bekijken.

De boekenclub van de maand januari sloten we af met Frank Westerman (1964). We lazen het boek De graanrepubliek over Oost-Groningen. Westerman deed een oproep aan de lezers om met ideeën te komen voor een nieuw hoofdstuk. In de uitzending ging hij hierover met lezers Anneke Tiddens en Henk Spiekman in gesprek. Kijk het gesprek via NPO Start. 

Onder boekenliefhebbers in Den Haag is Colette een welbekend en zeer geliefd antiquariaat. Teus van Sintmaartensdijk ging voor Brommer op zee op bezoek in deze reportage. Lees meer en kijk de reportage hier

 

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Deze maand: De graanrepubliek van Frank Westerman.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.