Anita Terpstra

Al mijn moeders

Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! Deze maand lezen we 'Al mijn moeders' van Anita Terpstra.

hoe werkt het?

Hoe werkt de boekenclub?

  1. Download gratis de Brommer op zee-app in je appstore of playstore.
    In de app vind je het boek met exclusieve notities van de auteur en kan je met andere lezers in gesprek.
     
  2. Lees je het boek liever op papier? Dat kan ook! Volg ons dan op InstagramFacebook, of Twitter voor alle updates rondom de boekenclub. Of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.
     
  3. Meld je aan het eind van de maand aan voor de meet up. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het boek en kan je al jouw vragen aan de auteur stellen.

Heb je vragen over de boekenclub en/of de app? Bekijk hier alle vragen en antwoorden.

Veel leesplezier!

over het boek

Al mijn moeders

Behalve dat haar opa en oma er geboren en begraven zijn, wist Anita Terpstra vrijwel niets van de geschiedenis van het Friese dorp Harkema, totdat een vriendin haar een artikel doorstuurde met de vraag: ‘Hier komt jouw familie toch vandaan?’

Het is het begin van een zoektocht naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Een plek waar bovendien nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden. Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diepgeworteld in de Friese veengebieden.

over de schrijver

Anita Terpstra

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef ze veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde Samen. Daarnaast schreef ze Het huis vol: Een geschiedenis van het naoorlogse grote gezin, een succesvol non-fictieboek over grote gezinnen van vroeger, en de roman De moedermaffia.

notitie

In de Brommer op zee-app vind je niet alleen het boek, maar ook notities van de schrijver zelf. Met inkijkjes in het schrijfproces, extra anekdotes en prikkelende vragen aan jou - de lezer! Hieronder zie je een notitie van Anita Terpstra op beeld. Meer notities vind je dus in de app, te downloaden via de appstore of playstore.

meet up met de schrijver

Op dinsdagavond 6 september gaan we met Anita Terpstra in gesprek over haar boek Al mijn moeders tijdens de boekenclub-meet up. De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.15 uur. Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in dbieb Leeuwarden, als online meedoen. Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.