In de eerste aflevering is Ersin in het Kruger Park in Zuid-Afrika, waar toeristen wilde dieren bekijken en stropers op diezelfde dieren jagen. Maar ook op de stropers wordt gejaagd.

Wilde dieren hebben het meestal niet zo op mensen. Andersom is dat wel zo. Toeristen reizen speciaal naar Zuid-Afrika om grote beesten te bekijken. Ersin wil dat ook een keer meemaken en steekt zich in kaki outfit. Klaar voor een wonderlijk tochtje langs olifanten en leeuwen in Kruger National Park.

De toerismebedrijven verdienen goed aan de dieren, maar dat geldt ook voor stropers. Het natuurpark is een trieste plek. Heel veel neushoorns sneuvelen en dat is niet het enige leed. Ook op de jagers wordt fanatiek gejaagd. Afgelopen jaren zijn in het wildpark honderden mensen doodgeschoten. Bijna alle stropers komen uit Mozambique. Ersin trekt de grens over en gaat op zoek naar de jongens die op het punt staan hun leven te riskeren.

stuur je eigen ansichtkaart!

Wil jij mensen laten weten wat je van de aflevering vond? Doe dit dan met de echte Ersin in wonderland-ansichtkaart! Download 'm hier, print 'm uit, knip netjes langs de lijntjes en doe de kaart op de bus.