Terwijl de ene na de andere winkelketen failliet gaat, maakt één winkelketen een ongekende groei door: de kringloopwinkel.

De hartverwarmende vijfdelige documentaireserie 'Het succes van de kringloopwinkel' laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit.

Lees meer over de serie

Lees de reportage vanuit de kringloop in Steenwijk

bekijk de schattenkast

Inzending gesloten! - Kringloopwinkels zijn schatkamers. Daar zijn spullen te vinden die je nergens anders ziet. De VPRO is op zoek naar deze parels. Niet om te kopen, maar om daarmee de grootste vitrine van het land in te richten.

In deze grote online vitrine kan iedereen een foto achterlaten van zijn eigen schat uit de kringloopwinkel. En als je dit doet, maak je zomaar kans om drie minuten gratis te winkelen in een kringloopwinkel! Lees meer →

Het fenomeen kringloopwinkel heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De hartverwarmende documentaireserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit.
Meer over de serie​​​​​​​ →