De jeugd van Guy Matthews stond in het teken van vernedering door een echtpaar dat zetelt in het Britse Hogerhuis. Vanaf dat moment geloofde hij niets meer van de praatjes van de politieke elite, laat staan van de leugens van het Leave-kamp.

Guy Matthews met zijn vader in de tuin van het estate waar Guy is opgegroeid

de tuinman en de lord

Op een groot estate was Guy's vader de tuinman van een lord. Zijn gezin betrok een kleine dienstwoning. Op een dag bestudeerde de jonge Guy een van de boeken in het grote huis, een Franstalig boekje uit de serie Barbar. De vrouw des huizes greep het uit zijn handen. Hoe haalde hij het in zijn hoofd om het boekje van haar zoon open te slaan? 

Na jaren trouwe dienst kwam er een aanvaring tussen de tuinman en de lord. Het gezin werd linea recta de straat op geschopt. Het huwelijk van de ouders strandde en Guy groeide uit tot een delinquente, opstandige puber.  

Hij zou het nooit vergeten. Schijnbaar zijn alle Britten gelijk, alleen sommige Britten net iets meer dan de andere.

Guy Matthews aan het werk als kok

de teleurstelling van een simpele pubkok

Een grote bron van frustratie voor veel Leave-stemmers was het gebrek aan kansen voor minder bedeelde Britten. Guy Matthews voelt diezelfde frustratie. Als individu zou het liefst het hele systeem van de grond opnieuw opbouwen, maar hij weet ook dat hij als vader moeilijk iets kan betekenen voor zijn kind in een ander systeem. Want het klassenbewustzijn van de Britten is overal. Ook hij gaat zijn contacten inzetten om de toekomst van zijn kind zeker te stellen. Hij moet wel. Net als alle andere Britten die gevangen zitten in het systeem.