Jarenlang dacht Daut dat hij een Servische militair had doodgeschoten, totdat hij de man in kwestie ineens in levende lijve voor zich ziet staan. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap tussen twee voormalige vijanden.

de man die dood was

Daut en Dane vochten allebei tijdens de oorlog: Daut aan de kant van de Bosniakken (Moslims), Dane aan de kant van de Serven. Op een dag sluipt Dane door het bos als verkenner, ziet Daut en wil schieten. Maar Daut is sneller.

Daut leeft jarenlang in de veronderstelling dat hij Dane heeft doodgeschoten, totdat hij hem in 2006 plots tegenkomt in het buurtcafé. Deze bizarre ontmoeting is het begin van een ongewone vriendschap tussen twee voormalige vijanden. Twee mannen die het niet eens zijn over het verleden, maar die elkaar vinden in het heden.

Argos: dossier Srebrenica

Sinds 1995 doet de redactie van Argos onderzoek naar de gebeurtenissen omtrent de val van Srebrenica. Twintig jaar na de val een wedersamenstelling van uitzendingen in de podcast serie 'Srebrenica 1995-2015'. In deze 4-delige podcast serie blikken we terug op de vier beste, meest spraakmakende uitzendingen met Argos-redacteur Huub Jaspers.

Ga naar het dossier bij Argos→