Zalig Kerstvlees! In de eerste aflevering van de kerstserie van Koken met van Boven laat Yvette zien hoe je zonder stress en heerlijk kerstdiner op tafel kunt toveren. Ze bereidt een heerlijke kerstrollade met kerstkruiden en een feestelijk scharreladvocaatje met eieren van echte bofkippen.

zalig kerstvlees

Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Yvette laat ons zien hoe we zonder stress een heerlijk kerstdiner op tafel kunnen toveren. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingrediënten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch en van de natuur slager.

Slager René Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van de zijlende van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu, wat René natuurlijk mag komen proeven, staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.

recepten