Hier vind je het complete recept van de aardbeien-tijm likeur.

Deze aardbeien-tijm likeur komt uit aflevering 10 van het tweede seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met aardbeien.

ingrediƫnten voor de aardbeien-tijm likeur

  • 250g aardbeien, in kwarten
  • 700 ml wodka
  • 3 takjes tijm (of dragon, rozemarijn, venkelzaad is ook lekker)
  • 70g suiker of naar smaak

eventueel extra om te verdunnen

  • 300ml water
  • suiker (150-200g bijvoorbeeld, of naar smaak)

aan de slag

Doe de aardbeien met de tijm in een afsluitbare glazen (weck)pot van ongeveer 1 liter inhoud en giet de wodka erop. Sluit het deksel en schud de pot. Laat het mengsel 3-4 dagen -uit de buurt van direct zonlicht- op kamertemperatuur staan. Zeef het dan door een fijne doek die u in een fijne zeef heeft gelegd. Een koffiefilter werkt ook goed. De drank kan nu gedronken worden, let op: het is heel sterk! (wodka is 40%).

Wilt u een likeurtje dat wat minder sterk is, verdun het dan met de helft water en eventueel meer suiker, naar smaak. (De helft water erbij halveert het alcoholpercentage).

Verwarm daarvoor het water met de suiker in een steelpan en kook dat in 5 minuten in tot een siroop. Laat hem afkoelen. Giet hem bij gezeefde aardbeienwodka en giet alles in een schone fles. Bewaar tot 2 maanden in de koelkast.

snelle versie in de vaatwasser

Heeft u geen tijd om de likeur een aantal dagen te laten staan, maak hem dan in de vaatwasser. De instructies staan in dit recept uit seizoen 1.

Aardbeien-tijm likeur

Aflevering 10: Fragaria ananassa