Hier vind je het complete recept van het drankje My Clear Herbal Spritz, oftewel de cocktail uit de vaatwasser.

Het drankje My Clear Herbal Spritz (Vaatwasser Cocktail) komt uit aflevering 8 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met gans uit Akersloot.

ingrediƫnten vaatwasser gin

  • schil van 2 komkommers
  • 4 schermbloemen van vlier (voeg een scheutje vlierbloesemsiroop toe als de vlier al is uitgebloeid)
  • 2 stelen rabarber in stukjes
  • 1 fles gin

Vul een schone weckpot met de schil van 2 komkommers, 4 schermbloemen van de vlier, en 2 stelen rabarber in stukjes (voeg een scheutje vlierbloesemsiroop toe als de vlier al is uitgebloeid). Giet er 1 fles gin bij tot de pot vol is. Klip het deksel goed dicht en pak de pot goed in met plasticfolie. Zet hem in de vaatwasser en draai een volledig programma op 65 graden.

Laat de pot afkoelen en giet de gin door een trechter af in een schone fles.

Maak een cocktail met de op smaak gebrachte gin

  • 30 ml vaatwasser gin
  • een paar druppels sap van een citroen
  • 30 ml droge witte vermout (Noilly Prat bijv.)
  • 1-2 tl marmelade of meer naar smaak
  • een paar ijsblokjes

Shake alles in een weckpot of shaker tot de jam is opgelost.

Giet in een hoog glas en voeg prosecco of koolzuurhoudend bronwater met ijsblokjes erbij tot het glas is gevuld.

Vaatwasser Cocktail oftewel: My Clear Herbal Spritz

Aflevering 8: Gans uit Akersloot