Hier vind je het complete recept van de saus Rouille.

De saus rouille komt uit aflevering 9 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met Amerikaanse rivierkreeft uit Amsterdam.

ingrediƫnten

  • 1 rode paprika, geroosterd en zonder velletje
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1-2 sneetjes wit brood, zonder korstje en in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 el Dijon mosterd
  • de sap van 1 citroen
  • snuf zeezout
  • ca. 100 ml olijfolie extra virgine
  • snuf cayennepeper naar smaak

en: geroosterd of gegrild brood of croutons, voor het serveren (zie recept hieronder)

Meng in een keukenmachine: de geroosterde paprika, knoflook, brood, dooier, mosterd, citroensap en zout en peper tot een gladde puree. Giet twerijl de machine draai te olie erbij tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met cayennepeper. Dien op bij de soep met de croutons.

croutons maken

Snij oud brood in blokjes, of stukken. Hussel met wat olijfolie, wat knoflook en peper en zout op een bakblik. Zet het blik zeg 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en keer de croutons halverwege de baktijd voor een egale kleuring.

Rouille

Aflevering 9: Amerikaanse rivierkreeft uit Amsterdam