Hier vind je het complete recept van het nagerecht Lapsangtruffels

Het nagerecht lapsangtruffels komt uit aflevering 5 van seizoen 2 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met cacao van María.

ingrediënten voor de truffels

  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml slagroom
  • 65g boter
  • 1 royale el (losse!) lapsangsouchongthee
  • 250g pure chocolade, in stukjes
  • ca. 150g cacao of chocolade hagelslag

aan de slag

Breng de crème fraîche, de slagroom en de boter aan de kook in een steelpan met dikke bodem. Roer de thee erdoor, haal van het vuur om daarna ongeveer 15 minuten te trekken. Smelt de chocolade au bain marie. Giet de room door een fijne zeef erboven en roer voorzichtig door tot het mengsel egaal kleurt. Laat hem nu zeker 4 uur in de koelkast opstijven.

Ga intussen iets anders doen. Als de chocolade ‘hard’ geworden is, maakt u met behulp van twee eetlepels er balletjes van. Rol deze door de cacao of hagelslag. Bewaar ze tot het serveren altijd in de koelkast.

Lapsangtruffels

Aflevering 5: Cacao uit alle windstreken