Maak het deeg door de ingrediënten ervoor snel tot een egaal deeg te kneden. Voeg als het te droog is enkele druppels koud water toe. Vorm er een platte schijf van en verpak het in wat folie. Laat 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap die in een ingevette vorm van 22 cm doorsnede past, snij de randen netjes bij. Druk een groot vel bakpapier voorzichtig op het deeg en vul het met blindbak- of gewone bonen. Bak de vorm 15 minuten voor met bonen erin. Til de bonen er dan met het bakpapier eruit en bak de bodem dan nog een keer 10 minuten zonder vulling.
Laat hem dan op het aanrecht even afkoelen.
Klop intussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone erdoor en de likeur. Snij de 100 gram aardbeien in stukjes schep ze door de fool. Schep de fool in de voorgebakken bodem en versier met de rest van de aardbeien.